Χανιά | Επιτέλους… Ξεκινά η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στη Χρυσή Ακτή | Δες τους δρόμους

χανιά-επιτέλους-ξεκινά-η-κατασκευή-δ-235155

erga

Από σήμερα Δευτέρα 20 Απριλίου ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στη Χρυσή Ακτή στα Χανιά

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 40 ημέρες και θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ακαθάρτων καθώς και την κατασκευή παροχετεύσεων που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της ρύπανσης των θαλασσίων ακτών της περιοχής, που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις οδούς, Ναυαρίνου, Μετεώρων, Παρθενώνος και Παλλάδος.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τα Χανιά θα πραγματοποιείται από τις οδούς Ιφιγένειας, Αγγέλων και Αγίων Αποστόλων.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό σύμβασης 5.299.570,96 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, καθώς και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει στην προστασία της υγείας αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις περαιτέρω προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων όσο και των επαγγελματιών της περιοχής, για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, αλλά με δεδομένο ότι το σύνολο του φυσικού αντικειμένου του ανωτέρω έργου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015, επιλέξαμε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να αρχίσουν οι εργασίες, ούτως ώστε να έχουμε την λιγότερη δυνατή όχληση των κατοίκων της περιοχής εν όψει του καλοκαιριού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook