Χανιά | «Επιστροφή στις Ρίζες» : Ο Μίκης στο πατρικό του στο Γαλατά | Photos

χανιά-επιστροφή-στις-ρίζες-ο-μίκης-377943
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο πατρικό του σπίτι στον Γαλατά, εκεί όπου έζησε κάποια χρόνια της παιδικής του ηλικίας, επέστρεψε ο Μίκης Θεοδωράκης το πρωί του Σαββάτου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ξεναγήθηκε στο πατρικό του σπίτι το οποίο θα μετατραπεί σε μουσείο. Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας εξήγησε στον κ. Θεοδωράκη πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος, ο οποίος βρίσκεται πια στην τελική ευθεία.

theodorakis6Στο μουσείο θα υπάρχουν αντικείμενα που έχουν σχέση με την παρουσία της οικογένειας Θεοδωράκη στον Γαλατά, δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης στο έργο του συνθέτη, βιβλιογραφικό υλικό, ενώ στο χώρο θα φιλοξενούνται και ερευνητικά εργαστήρια με αντικείμενο σχετικό με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

theodorakis9Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης και ο πρώην Δήμαρχος Νέας Κυδωνίας κ. Μανώλης Σταματάκης.

theodorakis4Ο κ. Θεοδωράκης διηγήθηκε ιστορίες από τα χρόνια που έζησε στο πατρικό του σπίτι ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν, ανάμεσα στα άτομα που θυμόταν από εκείνη την εποχή, ένας βρισκόταν εκεί.

theodorakis5Τον Μίκη Θεοδωράκη συνόδευε η κόρη του Μαργαρίτα, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

theodorakis10Να σημειώσουμε πως κατά την διάρκεια της ξενάγησης, από το μέλος του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη κ. Γιώργο Αγοραστάκη, έγινε μια αναφορά στα γεγονότα και στις ενέργειες που συνεισέφεραν στο να καταλήξει το σπίτι στο δήμο Χανίων.

theodorakis1

theodorakis3

theodorakis7

theodorakis8

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν επίσης οι στιγμές της συνάντησης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με παλιούς του γνώριμους και γείτονες , τους οποίους μάλιστα αναζητούσε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τέλος να σημειώσουμε πως ο Μίκης Θεοδωράκης θυμήθηκε και περιστατικά των χρόνων που έζησε στον Γαλατά, ενώ εξιστόρησε με λεπτομέρειες και την ιστορία μιας βεντέτας εκείνης της περιόδου.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Επιστροφή στις Ρίζες» : Ο Μίκης στο πατρικό του στο Γαλατά | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook