Χανιά | Επιστολή των εργαζόμενων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

χανιά-επιστολή-των-εργαζόμενων-της-ορ-685988

Επιστολή «για την αναγνώριση της διακονίας και της καταλλαγής του Ιδρύματος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, σε οικουμενικό επίπεδο» απέστειλαν οι εργαζόμενοι της Ο.Α.Κ.

Η επιστολή:

«Επιστολή με Οι εργαζόμενοι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), με βαθύτατη συγκίνηση, ευχαριστούν θερμά την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Α΄ και την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο για την αναγνώριση της διακονίας και της καταλλαγής του Ιδρύματος σε οικουμενικό επίπεδο, υπό την πνευματική καθοδήγηση και στήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Η αναγνώριση αυτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, κατά τη Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Γωνιάς, καθώς η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Α΄ προχείρισε τον Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ, Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά σε Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, απονέμοντάς του το Οφφίκιο του «Ιερομνήμονος» της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τιμώντας τον για τη συνολική προσφορά του στην Ορθοδοξία. Την ίδια ημέρα, η παρουσία πολλών και υψηλών καλεσμένων στην επετειακή εκδήλωση του Ιδρύματος, μάς ενθάρρυνε για να συνεχίσουμε το έργο του, σύμφωνα με όσα άφησαν οι προκάτοχοί του και οι Ιδρυτές του, που επικεντρώνεται στον σημαντικό ρόλο του στην Κρήτη, την Ελλάδα και τον κόσμο και στον διάλογο μεταξύ Εκκλησίας και Κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ευχαριστούν την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Α΄, τους Προκαθήμενους, την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη μέχρι σήμερα στήριξη του όλου έργου του και υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν με τη διακονία τους και την ίδια ψυχική δύναμη την προσφορά της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στον κόσμο.

Εκ των εργαζομένων του Ιδρύματος»

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Επιστολή των εργαζόμενων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook