Χανιά | Επιστολή για τις ελλείψεις καθηγητών στον Υπουργό Παιδείας από τον Δήμαρχο Κανδάνου Σελίνου

χανιά-επιστολή-για-τις-ελλείψεις-καθη-385779

Επιστολή στην οποία αναφέρονται τα προβλήματα με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχουν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Παλαιόχωρας, απέστειλε ρος τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Κανδάνου Σελινου κ. Αντώνης Περράκης.

Η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την πολύ σοβαρή κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει τα σχολεία του ορεινού και δυσπρόσιτου Δήμου μας από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου είναι ένας Δήμος ορεινός και απομακρυσμένος (ΦΕΚ 87/07-06-2010 Κεφ. Α΄, αρ. 1), ένας από τους εφτά ορεινούς Δήμους της Κρήτης, 5.200 κατοίκων σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011.

Ως Δήμαρχος, αφουγκραζόμενος την ανάγκη των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών για την απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων οφείλω να σας επισημάνω ότι μέχρι αυτή τη στιγμή – δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων – δεν έχουν καλυφθεί όλες οι κενές θέσεις από εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα η υποστελέχωση των σχολικών μονάδων να δυσχεραίνει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, να υποβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ώρες μαθημάτων χάνονται και παρεμποδίζεται ο σωστός προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου.

Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι οι μαθητές πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης στη γνώση όπως και τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων.

Κατόπιν τούτου αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν, ζητούμε να σκύψετε στα προβλήματά μας και να δώσετε άμεση λύση στα αιτήματα που αναφέρονται στην επιστολή – πρακτικό της Σχολικής Κοινότητας Γυμνασίου-Λυκείου Παλαιοχώρας, την οποία σας επισυνάπτουμε.

Αναμένοντας την άμεση ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Αντώνιος Κων. Περράκης

Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook