Χανιά | Επικίνδυνος σκουπιδότοπος στην Αμπεριά

χανιά-επικίνδυνος-σκουπιδότοπος-στη-69694

skoupidia amperiaΣε κανονικό σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ένα γωνιακό οικόπεδο σε πάροδο μεταξύ των οδών Βερναδάκη και Σειραδάκη στην Αμπεριά.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή. Ήδη από το 2011 υπήρχε πρόβλημα και η Δημοτική Αρχή Χανίων, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, ‘είχε δώσει τα χέρια’ ότι θα πάρει τα απαιτούμενα μέτρα καθαρισμού του.

Βεβαίως το οικόπεδο είναι ιδιωτικό, αλλά, όταν συντρέχουν λόγοι υγείας, υπάρχουν τρόποι επέμβασης της αυτοδιοίκησης.

Είναι αλήθεια ότι κι εμείς οι πολίτες έχουμε μεγάλο μερίδιο της ευθύνης, αφού όπως φαίνεται, κάποιοι το βλέπουν ως έναν βολικό κοντινό σκουπιδότοπο για εναπόθεση παντός είδους οικιακών απορριμμάτων τους και μικροαντικειμένων.

Κατά τη δική μας φωτογράφιση είδαμε σάπια φρούτα, σπασμένες κούκλες, διάφορα μπουκάλια και άλλα είδη οικιακής χρήσεως, αλλά και… ποντίκια τα οποία δυστυχώς δεν πρόλαβε ο φωτογραφικός φακός.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς αποτελεί πλέον εστία μολύνσεως, αλλά και κινδύνου επιθέσεως από… φίδια που κατοικοεδρεύουν στον σκουπιδότοπο.

Προ ημερών μάλιστα βρέθηκαν δύο φίδια νεκρά, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι αυτού του είδους οι… επισκέπτες θα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, ώστε κάποια στιγμή να τους δούμε να… στρογγυλοκάθονται και σε κοντινά ή και μακρινότερα σπίτια.

Ο Δήμος Χανίων θα λάβει επιτέλους μέτρα καθαρισμού και τερματισμού του ανεξέλεγκτου αυτού σκουπιδότοπου στην καρδιά της συνοικίας της Αμπεριάς;

Πηγή: Χανιώτικα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook