Χανιά | Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»

χανιά-επεκτείνεται-το-πρόγραμμα-στέ-388713

Την επέκταση του προγράμματος “Στέγαση και Επανένταξη” που υλοποιεί ο δήμος Χανίων  σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων Ανάπτυξη Απασχόλησης ανακοίνωσαν σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η Αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κα Ελευθερία Αλιφιεράκη και ο πρόεδρος της Σύμπραξης Φορέων Χανίων Ανάπτυξη Απασχόληση κ. Γιάννης Παυλάκης.

Όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου, ο ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων (Δικαιούχος Φορέας  του προγράμματος) σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων Ανάπτυξη Απασχόληση (Φορέας Διαχείρισης ) κατέθεσε πρόταση ένταξης η  οποία  εγκρίθηκε  στο πρόγραμμα “Στέγαση και Επανένταξη” που χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με Αρχή διαχείρισης   το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ ).

“Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού έχει ως κύριο στόχο την πλήρη επανένταξη και ενσωμάτωση στον κοινωνικό ιστό ανθρώπων, που λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας αλλά και για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης στέγης. Κύριο στόχο του προγράμματος αποτελεί η μετάβαση των ωφελούμενων σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις”, πρόσθεσε η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., κα Ελευθερία Αλιφιεράκη, γνωστοποιώντας ότι  ο αριθμός των ωφελουμένων του προγράμματος ανέρχεται σε 18 εκ των οποίων οι 12 είναι ενήλικες και τα 6 παιδιά. Σε όλους τους ωφελούμενους του προγράμματος προσφέρθηκε στέγη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2015. Τη συγκεκριμένη περίοδο εντάχθηκαν 9 από τα 12 άτομα στην αγορά εργασίας, 6 άντρες και 3 γυναίκες με μερική ή και πλήρη απασχόληση.

“Η συνεργασία, που προέκυψε ανάμεσα στον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων, είναι πολύ σημαντική, καθώς δύο διαφορετικοί Φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους και ο καθένας με την εμπειρία του συνετέλεσε στην ομαλή πορεία του έργου”, κατέληξε στην τοποθέτηση της η κα. Αλιφιεράκη.

Την ικανοποίηση του για την επέκταση του προγράμματος εξέφρασε από την πλευρά του και ο Πρόεδρος της Σύμπραξης Φορέων, Γιάννης Παυλάκης, κάνοντας λόγο για ηθική ανταμοιβή της κοινής προσπάθειας, που καταβλήθηκε, και απόδοση στην κοινωνία ενός σημαντικού έργου. Μάλιστα, ο κ. Παυλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αγαστή συνεργασία με τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., η οποία και θα συνεχιστεί, όπως παρατήρησε.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στις 129.300 €, με τις δύο πρώτες  δόσεις  του προγράμματος να έχουν ήδη καταβληθεί στον Φορέα διαχείρισης.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

  • Οικογένειες και άτομα, που φιλοξενούνται ή έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ως άστεγοι και δύνανται άμεσα να επανενταχθούν.
  • Γυναiκες, που φιλοξενούνται σε Ξενώνες για γυναίκες θύματα βίας.
  • Άτομα, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, εφόσον στερούνται τη δυνατότητα ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή κατοικία.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook