Χανιά | Επανέρχεται για το θέμα των Δικαστηρίων ο Βουλγαράκης | Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης

χανιά-επανέρχεται-για-το-θέμα-των-δικα-185995

athanasiouΕπιστολή έστειλε χθες, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, όπου εκθέτει τις ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των αναγκών στέγασης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες των Δικαστηρίων των Χανίων, και παρακαλεί όπως ενημερωθεί σχετικά από τον Υπουργό.

Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στο Γραφείο του Προέδρου Εφετών, με την συμμετοχή και φορέων του Νομού, προτάθηκε μεταξύ άλλων και η παραχώρηση κάποιων επιπλέον γραφείων του Νομαρχιακού Μεγάρου (ΠΕ Χανίων), προκειμένου να χρησιμοποιηθούν προσωρινά για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των Δικαστηρίων της πόλης μας.

Στο σημείο αυτό, οφείλω να σας ενημερώσω και εγγράφως ότι τα τελευταία χρόνια η τέως Νομαρχία Χανίων έχει ήδη προβεί στην παραχώρηση  τεσσάρων (4) γραφείων στον πρώτο όροφο του κτιρίου μας, καθώς και όλων ανεξαιρέτως των χώρων του ισογείου του Μεγάρου για στέγαση δικαστικών και γραμματειακών υπηρεσιών, παρότι είχαμε και έχουμε έντονες ανάγκες στέγασης δικών μας υπηρεσιών, οι οποίες μέχρι πρότινος έδρευαν σε μισθωμένα κτίρια εκτός Νομαρχιακού Μεγάρου. Προφανώς και η δική μας καλή θέληση δεν είναι μόνο προφορική, αλλά αποτυπώνεται και σε υλικές πράξεις, ως αντιλαμβάνεστε.

Στην συνάντηση αυτή Σας επεδόθη κείμενο που είχαν προσυπογράψει όλοι οι φορείς των Χανίων για διεκδίκηση οριστικής λύσης στο όλο ζήτημα με την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου στον χώρο του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων, συνολικής έκτασης  124 περίπου στρεμμάτων. Προς τούτο αναλάβατε – προς τιμήν σας – την ευθύνη να ανακληθεί η παραχώρηση του απαιτούμενου τμήματος του συνολικού ακινήτου προς το ΤΑΙΠΕΔ έτσι ώστε να ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο.

Κύριε Υπουργέ,

Εκ των προτέρων στην προαναφερόμενη σύσκεψη και προκειμένου να παραχωρήσω για προσωρινή χρήση άλλους χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στις δικαστικές αρχές, έθεσα σαν προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι πρωτίστως πρέπει να εξετάσουμε το σημείο στο οποίο βρίσκεται το ζήτημα που αναλάβατε εσείς ο ίδιος, ήτοι αυτό της ανάκλησης της παραχώρησης του απαιτούμενου τμήματος του συνολικού ακινήτου του πρώην ΘΨΠΧ προς το ΤΑΙΠΕΔ.»

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook