Χανιά | Επαγγελματίες κατά κατασκηνωτών στη Σούγια: «Καταπατούν τα αρχαία – μολύνουν το περιβάλλον»

χανιά-επαγγελματίες-κατά-κατασκηνωτ-256350

Σε καταγγελία του ελεύθερου κάμπινγκ στη Σούγια προχωρά ο σύλλογος επαγγελματιών της περιοχής με έγγραφο που απευθύνει στην εφορία αρχαιοτήτων Χανίων, στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων και στον Δήμο Καντάνου Σελίνου.

Αναφέρουν οι επαγγελματίες:

Καταγγελία για παραβίαση του νόμου σχετικά με το ελεύθερο κάμπινγκ 392/1976, (ΦΕΚ Α’ 199/1976), με τίτλο «Περί ιδρύσεως και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκηνώσεως (κάμπινγκ) και άλλων τινών τάξεων» και την τροποποίηση του σύμφωνα με το αρ. 38 του Ν. 4055/2012 (ΦΕΚ Α’ 51/ 12.3.2012 .

Με την παρούσα επιστολή και ύστερα από απόφαση της Γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας,(Αρ. Aπ.17-22/10/2017), θα θέλαμε να καταγγείλουμε την συνεχόμενη παραβίαση του παραπάνω νόμου, που απαγορεύει την εγκατάσταση σκηνών και τη στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες και γενικότερα κοινόχρηστους χώρους .

Η παραβίαση του νόμου γίνεται κατ΄ εξακολούθηση και για πάρα πολλά χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες, στο ανατολικό τμήμα της παραλίας της Σουγιας στην αρχαιολογική περιοχή .

Ο σύλλογος μας αποφάσισε τώρα να κάνει την καταγγελία αυτή γιατί:

Α) καταπατείται και καταστρέφεται ο αρχαιολογικός χώρος .

Β) Μολύνεται και καταστέφεται το φυσικό περιβάλλον

Γ) Γίνεται οικειοποίηση των καλύτερων σημείων με μόνιμες κατασκευές οι οποίες στην συνέχεια επί νοικιάζονται.

Ο σύλλογος μας δεν θα ήθελε να στραφεί ενάντια στους πραγματικούς λάτρες τής φύσης, αλλά δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτή την καταγγελία, γιατί πλέον η πλειονότητα των κατασκηνωτών όχι μόνο δεν σέβεται αλλά καταστρέφει αρχαιολογική περιοχή προστατευόμενη και από το δικτύου Νατούρα 2000.

Η καταγγελία αυτή γίνεται με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου 2018.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Επαγγελματίες κατά κατασκηνωτών στη Σούγια: «Καταπατούν τα αρχαία – μολύνουν το περιβάλλον»

  1. Έτοιμοι να υποδεχτούν τους «κυριλέ» τουρίστες οι επαγγελματίες της Σούγιας (γιατί περί αυτού πρόκειται). Και όταν φυσήξει δυτικός και γεμίσει η θάλασσα με σκ@τ@, που θα τους στείλετε για μπάνιο ; Ε;

  2. Κορακια τώρα που ο βαρδης δεν είναι πια κοντά μας αρχίσετε να πετάτε γλώσσα.
    Μπουκοταζ στα μαγαζιά σας και στα άθλια πρόχειρα κτισμενα δωμάτια τα οποία βραζουν όλο το καλοκαίρι. Το ελεύθερο κάμπινγκ οι και σκηνές σας έκαναν ανθρώπους, τη σουγια γνωστή στο πλανήτη.
    Μάλλον θα μείνετε εσεις και τα σκατα που πετάτε στη θάλασσα στο τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook