Χανιά | Επί ποδός πολέμου γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

χανιά-επί-ποδός-πολέμου-γιατροί-και-ε-114891

nosokomeioΝέες κινητοποιήσεις ενάντια στην «συνεχιζόμενη», όπως καταγγέλλουν «υποβάθμιση» του Νοσοκομείου Χανίων, προγραμματίζουν από αυτήν την εβδομάδα γιατροί και εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, μεθαύριο Τρίτη 8/4 θα γίνει έκτακτη κοινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Γιατρών στο αμφιθέατρο «Κωστής Νικηφοράκης» στις 13:30 «για τις νέες διαθεσιμότητες οδηγών και νυχτοφυλάκων, την προωθούμενη κατάργηση της μονιμότητας των γιατρών ΕΣΥ, την επιχειρούμενη αξιολόγηση, την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου, τις ελλείψεις προσωπικού, τις περικοπές στα κονδύλια εφημεριών-υπερωριών, τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας».

Την Τετάρτη 9/4 αποφασίστηκεσυμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Κοινές απεργιακές επιτροπές με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία.

Την Παρασκευή 11/4 θα προχωρήσουν σε 5ωρη στάση εργασίας 10:00-15:00 με παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 στα γραφεία διοίκησης. «Να μην υπογραφεί καμιά διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας – καμιά διαθεσιμότητα –απόλυση εργαζόμενου. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του νοσοκομείου σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να καταβληθούν άμεσα οι χρωστούμενες εφημερίες και υπερωρίες» είναι το αίτημα που προβάλει ο σύλλογος εργαζομένων στην σχετική ανακοίνωσή του.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook