Χανιά | Επίσπευση εργασιών για το φράγμα Βαλσαμιώτη | Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

χανιά-επίσπευση-εργασιών-για-το-φράγμ-749413
sdr

Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Παύλο Πολάκη και Βάλια Βαγιωνάκη, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, με θέμα την πορεία του έργου Φράγματος Βαλσαμιώτη ποταμού στον Βατόλακκο.

Στη συζήτηση τέθηκαν οι προτεραιότητες, προκειμένου αφενός το έργο να καταστεί λειτουργικό για τους Χανιώτες παραγωγούς και αφετέρου να διερευνηθούν οι αιτίες της σημερινής κατάστασης.

Ο κ. Αραχωβίτης διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι: «Στις σημερινές συνθήκες της κλιματικής αλλαγής που οι βροχοπτώσεις είναι χρονικά εστιασμένες και έντονες, ενώ υπάρχουν μεγάλες περίοδοι ανομβρίας ιδιαίτερα στην Κρήτη, όλα τα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ακόμα και για δεκαετίες, πρέπει να ολοκληρωθούν ταχύτατα. Το υπουργείο είναι αποφασισμένο να επιταχύνει τις διαδικασίες σε αυτή την κατεύθυνση.»

Οι βουλευτές, από την πλευρά τους, επεσήμαναν την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου, γιατί στα Χανιά αναπτύσσονται δυναμικές καλλιέργειες, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να διερευνηθούν και τα αίτια της σημερινής κατάστασης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτης Καζάσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook