Χανιά | Επίσκεψη στο Δήμο Χανίων από το 19ο Δημοτικό

χανιά-επίσκεψη-στο-δήμο-χανίων-από-το-19-754039

Τον Δήμο Χανίων επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 15/10/2018 μαθητές της Ε΄ Τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό τους, Αλίκη Βιτωρίου, και τον Δ/ντή του Σχολείου, Νίκο Γιαννακάκη.

Τους μαθητές υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του Δήμου. Επίσης, ο κ. Βάμβουκας απάντησε στις απορίες των παιδιών, ενώ είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει και για την πορεία των εργασιών αναφορικά με τη δημιουργία του Ανοικτού Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή της Αμπεριάς, που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων παρατήρησε ότι πρόκειται για το πρώτο πάρκο στην πόλη μας κατάλληλο για χρήση από άτομα με μειωμένη κινητικότητα, διαθέτοντας ειδικά όργανα.

Επίσης, ο κ. Βάμβουκας συζήτησε με τους μαθητές και το ζήτημα των γκράφιτι και των βανδαλισμών στους χώρους, που αποτελούν “κοινή μας περιουσία”, όπως τους χαρακτήρισε, και τους οποίους πρέπει να σεβόμαστε, ώστε να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τα οφέλη τους.

Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ήρθαν σε επαφή με το Media Lab του Δήμου Χανίων, ενώ επισκέφθηκαν και την προσωπική Βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Από πλευράς του Δήμου προσφέρθηκαν στους μαθητές ενημερωτικά και εκπαιδευτικά έντυπα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook