Χανιά | Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Υποδομών στο Δήμο Κανδάνου Σελίνου | Photos

χανιά-επίσκεψη-γενικού-γραμματέα-υπο-445121

Την χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. Ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του έργου: «Αναβάθμιση Δημοτικής οδού Παλαιόχωρας – Κουντούρας και διαμόρφωση διαδρομής κίνησης πεζών και ποδηλάτων» μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ανακοίνωσε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γεώργιος Δέδες, κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου και συγκεκριμένα στην Παλαιόχωρα.

kandanos

Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Περράκης, μίλησε για μία ιδιαίτερη μέρα για τον Δήμο, καθώς ένα μεγάλο έργο υποδομής θα αρχίσει να υλοποιείται σύντομα βελτιώνοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές τόσο στον αγροτικό όσο και στον τουριστικό τομέα.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών επισκέφθηκε πρώτα τα γραφεία του Δήμου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αφορούν τον τόπο. Στη συνάντηση συζητήθηκε και η Μελέτη Διαχείρισης του Υδάτινου Δυναμικού που έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και στοχεύει στην κατασκευή έργων που προσφέρουν μακροπρόθεσμες και λειτουργικές λύσεις στο πρόβλημα άρδευσης και ύδρευσης του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Υποδομών δεσμεύτηκε πως θα ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση μελετών για την κατασκευή δύο ταμιευτήρων νερού, μία στην Κουντούρα και μία στο Ανατολικό Σέλινο.

kandanos2

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην περιοχή, επισκέφθηκε τον δρόμο Παλαιόχωρα-Κουντούρα και τη Λιμνοδεξαμενή Κουντούρας όπου και συναντήθηκε με το Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Κουντούρας οι οποίοι του έθεσαν το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλαιπωρεί εδώ και πολύ καιρό την περιοχή με άμεσο κίνδυνο τις αγροτικές καλλιέργειες.

palioxora

Στην σύσκεψη στον Δήμο συμμετείχαν, εκτός του Γ.Γ. Υποδομών κ. Γεωργίου Δέδε, ο σύμβουλος του Αντώνης Σαμιωτάκης, ο Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτης Καζάσης, ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγώνα Ζερβουδάκη, οι Αντιδήμαρχοι Στέλλα Αλφιέρη, Γιώργος Βακάκης, Σταματία Σταυρίδου και Νίκος Φιωτοδημητράκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταύρος Αλυγιζάκης, Πολύδωρος Μαρκουλάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Σελίνου Γιάννης Βαρδουλάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook