Χανιά | Εξόρμηση του Ορεβατικού στα φαράγγια Βαβουλέδω και Τραχίνου

χανιά-εξόρμηση-του-ορεβατικού-στα-φαρ-745475

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση για να διασχίσει τα μικρά καταπράσινα φαράγγια Βαβουλέδω και Τραχινού, που βρίσκονται κοντά στο πλούσιο ιστορικά και πολιτιστικά ορεινό χωριό των Παλαιών Ρουμάτων, στην επαρχία Κισσάμου, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η επίσκεψη στο τοπικό Μουσείο Λαογραφίας και Ιστορίας και στην γραφική Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, που είναι ένα από τα παλιότερα κτίσματα, στον τόπο καταγωγής του Μάρκου Ρενιέρη, είναι μερικοί από τους λόγους, που αξίζει να περιπλανηθούμε στο απλωμένο σε 18 γειτονιές χωριό, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων και έχει πλούσια βλάστηση από πλατάνια, καστανιές και πανάρχαιες ελιές. Η πεζοπορία είναι εύκολη και θα έχει διάρκεια περίπου 3 ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό. Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην

ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr , μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 28/09.

Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Αριάδνη και Γεώργιος Κάτσικας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook