Χανιά | Εξατομικευμένες λύσεις για επιχειρηματίες με κόκκινα δάνεια

χανιά-εξατομικευμένες-λύσεις-για-επι-483928

Τρόποι προστασίας, ρύθμισης δανείων και εναλλακτικές λύσεις για επιχειρηματίες, παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε εσπερίδα στο Επιμελητήριο Χανίων από εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

20170111_190353O κ. Χρήστος Γαλλιάκης Χρήστος, Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε πως «όποιος επιχειρηματίας έως τις 30 Ιουνίου του 2010 δεν είχε καταγγελμένα δάνεια και σήμερα δεν έχει επίσχεση εργασίας από υπαλλήλους μαζικές διαταγές πληρωμής από προμηθευτές δεν φοβάται και δεν κινδυνεύει από την τράπεζα» και ανέλυσε το πως «μέσα από τον κώδικα δεοντολογίας της τράπεζας της Ελλάδας μπορεί ο Έλληνας επιχειρηματίας να έχει χρόνο προσαρμογής και προστασίας από τις τράπεζες και να μπορεί να ρυθμίζει και να αναδιαρθρώνει τον δανεισμό του, σύμφωνα με αυτά που μπορεί και όχι σύμφωνα με αυτά που ζητάνε οι τράπεζες.

Μάλιστα, όπως είπε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Χανιώτες επιχειρηματίες για αυτήν την δυνατότητα και ήδη η εταιρεία συνεργάστηκε με 30 άτομα στα Χανιά.

«Δεν δέχεται αυτά που ζητάει η τράπεζα, αλλά προτείνει αυτός στην τράπεζα αυτά που μπορεί», εξήγησε και προσέθεσε πως το Επιμελητήριο Χανίων δίνει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε μέλος του να έχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη. «Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι επιχειρηματίες δέχονται μεγάλη ψυχολογική πίεση από τις τράπεζες και φτάνουν στο σημείο να μην ανταποκρίνονται σε αυτά που πρέπει να ανταποκριθούν. Η Τράπεζα και ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι συνέταιροι και στα κέρδη και στις ζημιές και όχι μόνο στα κέρδη, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.20170111_190428«Στο κόκκινο» μία στις πέντε επιχειρήσεις στα Χανιά

Στην κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης. «Έχουν γίνει πάρα πολύ λίγα πράγματα από όλες τις κυβερνήσεις για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα» τόνισε και προσέθεσε πως στα Χανιά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα εκτιμώντας πως ένα 20% των επιχειρήσεων είναι έτοιμο για κλείσιμο.

«Σήμερα κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση και χρήσιμη και κρίσιμη» ανέφερε και κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες να μπουν σε αυτήν τη διαδικασία και εκμεταλλευόμενοι τους νόμους να μπορέσουν να πάρουν μία ανάσα μέχρι να καλυτερέψουν τα πράγματα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook