Χανιά | Εξαπάτησε μεσίτη και ταξιτζή παριστάνοντας τον πλούσιο ομογενή

χανιά-εξαπάτησε-μεσίτη-και-ταξιτζή-πα-191408

apateonasΘύματα απατεώνα που προσποιούνταν τον πλούσιο ομογενή από τη Νορβηγία, έπεσαν χθες στα Χανιά, γνωστός μεσίτης αλλά και οδηγός ταξί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zarpa.gr.

Όπως μας εξιστορεί ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου, ο “Νορβηγός”, συστήθηκε ως Κων/νος Μπαμιεδάκης από το Λασίθι και έδειξε ενδιαφέρον για αγορά πολυτελούς κατοικίας στα Νότια του νομού Χανίων. Αφού άφησε να εννοηθεί ότι η αγορά θα προχωρούσε, εξήγησε ότι έπρεπε να μεταβεί στο Ρέθυμνο για κάποιες επείγουσες δουλειές και ότι θα επέστρεφε. Μάλιστα, ζήτησε από τον μεσίτη να του καλέσει ένα ταξί για τη μεταφορά του, όπως και έγινε.

Ωστόσο, ο δήθεν επενδυτής μάλλον είχε άλλο σκοπό, τον οποίο και τελικά πέτυχε.

Αφού έφτασε στο Ρέθυμνο, κατάφερε όχι μόνο να μην πληρώσει την κούρσα αλλά να αποσπάσει και από τον οδηγό του ταξί… 50 ευρώ! Συγκεκριμένα, αφού κατάλαβε ότι μεσίτης και ταξιτζής είναι φίλοι και συνεργάτες, έπεισε τον πρώτο ότι δήθεν είχε εξηγήσει στον δεύτερο ότι δεν είχε καθόλου ευρώ παρά μόνο Νορβηγικές κορώνες.

Μάλιστα, τον έκανε να πιστέψει ότι “πελάτης” και μεσίτης, είχαν συνεννοηθεί να πληρώσει ο μεσίτης το ταξί και να του δανείσει ο ταξιτζής 50 έξτρα ευρώ, καθώς δεν είχε την ευκαιρία να κάνει συνάλλαγμα, τα οποία θα επέστρεφε στον ταξιτζή, ο μεσίτης!

Φυσικά αυτή η συνεννόηση δεν είχε γίνει, κάτι που όμως διαπιστώθηκε πολύ αργότερα, όταν το ταξί είχε γυρίσει στα Χανιά και ο Νορβηγός είχε γίνει “καπνός”. Μάταια ο μεσίτης προσπάθησε να τον εντοπίσει στον νορβηγικό αριθμό τηλεφώνου που είχε ενώ θεωρεί πολύ πιθανόν να έχει φύγει και από το Ρέθυμνο.

Όπως μας λέει, δεν αποκλείει ο απατεώνας να κάνει κάποια ανάλογη προσπάθεια σε άλλη περιοχή της Κρήτης, γι’ αυτό καλεί τα πιθανά “θύματα” να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook