Χανιά | ΕΛΜΕ: 1600 διδακτικές ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα

χανιά-ελμε-1600-διδακτικές-ώρες-χάνονται-106573

sxoleio_6_1Στις διδακτικές ώρες που χάνονται κάθε εβδομάδα από τις ελλείψεις σε καθηγητές στα σχολεία των Χανίων αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Χανίων.

Σημειώνει χαρακτηριστικά μάλιστα πως κάθε βδομάδα χάνονται 1610 διδακτικές ώρες από τις ελλείψεις των 70 καθηγητών.

Παράλληλα καλεί την ένωση γονέων και τους εκπροσώπους των μαθητών σε σύσκεψη την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 20:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 1ο Γυμνάσιο με στόχο την οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στη Διεύθυνση Β΄θμιας Εκπ/σης.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Έχει περάσει ήδη περισσότερο από ένας μήνας από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, αλλά η κατάσταση που έχει δημιουργήσει το «νέο σχολείο» μας έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.

Κάθε βδομάδα χάνονται 1610 διδακτικές ώρες από τις ελλείψεις των 70 καθηγητών που δεν υπάρχουν στα σχολεία. Οι μαθητές περιφέρονται στο προαύλιο περιμένοντας τους αναπληρωτές καθηγητές που θα διορίσει το υπουργείο. Μάταια όμως γιατί οι ελλείψεις των 30χιλιάδων μόνιμων καθηγητών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 4 χρόνια από την πολιτική των μηδενικών διορισμών και τις συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων, είναι αδύνατον να καλυφθούν από τις κουτσουρεμένες δαπάνες του προϋπολογισμού για την παιδεία.

Όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη για τους μαθητές και τους συναδέλφους που μπαίνουν στην τάξη. Κάνουν μάθημα χωρίς βιβλία αφού λείπουν 78 βιβλία μαθημάτων, μεταξύ των οποίων ΟΛΑ τα βιβλία κατεύθυνσης  της Γ Γεν. Λυκείου και ΟΛΑ τα βιβλία ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ στα οποία οι μαθητές θα εξεταστούν στις πανελλαδικές. Τα φωτοτυπικά στα σχολεία λειτουργούν με χαρτάκι προτεραιότητας και οι καθηγητές προσπαθούν να μαντέψουν(!!)! την ύλη που θα διδάξουν αφού για το «νέο» σχολείο (που ξεκίνησε πέρσι) δεν υπάρχει ούτε η διδακτέα(!!!), ούτε η εξεταστέα(!) ύλη των  περισσότερων μαθημάτων.

Όμως το «νέο σχολείο» έχει διαλύσει ποικιλοτρόπως  το λύκειο (γενικό και τεχνικό), αφού το έχει μετατρέψει σε ένα συνεχόμενο (τριετές)  εξεταστικό κάτεργο, στο οποίο η διδακτική διαδικασία έχει εξοβελιστεί και όσων μαθητών οι γονείς δεν μπορούν να «ακολουθήσουν» οικονομικά και μορφωτικά, τα παιδιά τους «απλα» εγκαταλείπουν το σχολείο.  Η μαθητική διαρροή  έχει αυξηθεί μέσα σε 1 χρόνο, αλλά θα δικαιολογηθεί από τη θεωρεία του «δεν παίρνει τα γράμματα».

Ως εκπαιδευτικοί και γονείς πιστεύουμε ότι εκτός από το να ζούμε και περιγράφουμε  την διάλυση της εκπαίδευσης, έχουμε χρέος να κάνουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Καλούμε την ένωση γονέων και τους εκπροσώπους των μαθητών σε σύσκεψη την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 20:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 1ο Γυμνάσιο με στόχο την οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στη Διεύθυνση Β΄θμιας Εκπ/σης.

Το να έχουν τα σχολεία τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία που χρειάζονται είναι το ελάχιστο που απαιτούμε.

Παρακαλούμε τους διευθυντές ή/και τους συνδέσμους των σχολείων με την ΕΛΜΕ, να ενημερώσουν τους μαθητές για τη σύσκεψη»

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook