Χανιά | Εκπαιδεύουν σέρφερς στο Ελαφονήσι, δίπλα στα κεφάλια λουόμενων | Video

χανιά-εκπαιδεύουν-σέρφερς-στο-ελαφον-164537

Καταγγελίες για την παράδοση μαθημάτων Windsurf, στο Ελαφονήσι, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν εκατοντάδες λουόμενοι στη θάλασσα, με υπαρκτό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος,  έκαναν στο zarpa.gr, επισκέπτες της περιοχής.

Τα μαθήματα Windsurf, παραδίδει στους ενδιαφερόμενους επιχείρηση, η οποία εκπαιδεύει ενδιαφερόμενους σέρφερς πάνω από τα κεφάλια των ντόπιων λουόμενων και παραθεριστών στον κολπίσκο δίπλα στις ομπρέλες του Δήμου Καντάνου και Σελίνου.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία που τη συνοδεύει και σχετικό βίντεο, η όλη εκπαίδευση πραγματοποιείται υπό την ανοχή των αρμοδίων υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr ο Λιμενικός Σταθμός της Παλαιόχωρας  που είναι άμεσα υπεύθυνος έχει βεβαιώσει κάποια πρόστιμα σε βάρος της συγκεκριμένης επιχείρησης, ενώ σε επικοινωνία που είχε ο Λιμενάρχης Χανίων με το zarpa.gr, σημείωσε πως οι σχετικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Την καταγγελία έκανε στο zarpa.gr «Ομάδα ευαισθητοποιημένων για το Λαφονήσι κατοίκων και παραθεριστών περιοχή.»

Αναμένουμε την απάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών για το αν η συγκεκριμένη επιχείρηση διαθέτει σχετική άδεια λειτουργίας αλλά κυρίως για το αν επιτρέπεται να παραδίδονται τέτοιου είδους μαθήματα δίπλα σε ανυποψίαστους λουόμενους και παραθεριστές.

lafonisi

Η απάντηση της επιχείρησης σχετικά με την καταγγελία :

«Προς απάντηση σας όσο αφορά την ενοικίαση ιστιοσανίδας στο Ελαφονήσι, η εταιρία SurfIslandIKE, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου για να μπορεί να βρίσκεται και να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο χώρο του αιγιαλού. Στην προκειμένη περίπτωση το εν λόγω βίντεο είναι μακρινό, μη ευκρινές, διφορούμενο και σε καμία περίπτωση δεν δείχνει κάποιον να κινδυνεύει μιας και οι επιβλέποντες βρίσκονται πάντα κοντά στούς αναβάτες καθόλη την διάρκεια  της ενοικίασης οι οποίοι έχει λάβει σαφείς οδηγίες ασφαλούς πλεύσης ιστιοσανίδας.

Πρέπει να σημειωθεί οτι οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη επιχείρηση είναι άρτια καταρτισμένοι αθλητές ιστιοσανίδας,  με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και με πάνω απο 10 χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση και επίβλεψη τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Σε όλα τα χρόνια της εκπαιδευτικής μας εμπειρίας δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ κανένα συμβάν διότι τηρούνται αυστηρά οι βασικοί κανόνες ασφάλειας ιστιοπλοοίας από τους επιβλέποντες αθλητές.

Ο συγκεκριμένος χώρος που χρησιμοποιείται από την εταιρία SurfIsland έχει οριοθετηθεί με θαλάσσια σήμανση (σημαδούρες) από την εταιρία, σε συνεννόηση με τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου και τους ναυαγοσώστες της περιοχής, σαν είσοδος-έξοδος σκαφών για την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος.

Είναι κρίμα, εν έτη 2014, να γίνονται κακόβουλες και αβάσιμες ενέργειες για την διακοπή της ανάδειξης του αθλήματος της ιστιοσανίδας στην δυτική Κρήτη (που με επιτυχία έχει εδρεωθεί σε πολλά νησιά της Ελλάδος). Ενός αθλήματος που σε φέρνει σε επαφή με την φύση, εκγυμνάζει και μπορούν να το απολαύσουν από παιδιά 7 ετών εως ενήλικες σε μια περιοχή που δεν υπήρχε ποτέ τέτοια δυνατότητα, ενισχύοντας επιπλέον τον τουρισμό του τόπου.

Τέλος σας γνωστοποιούμε ότι κατόπιν συμφωνίας με τον Δημο Καντανου-Σελίνου και σε συνεργασιά με τους ναυαγοσώστες, καλύπτουμε τις ναυαγοσωστικές ανάγκες της περιοχής με διασωστικό σκάφος της εταιρίας μας, το μοναδικό που υπάρχει άμεσα διαθέσιμο 24 ώρες στην περιοχή του Ελαφονησίου, έχοντας επέμβει επιτυχώς πολλές φορές σε διασώσεις που κανεις αλλος δεν είχε την δυνατότητα να επέμβει.

Σας ενημερώνουμε οτι από εδώ και πέρα θα κινηθούμε με όλες τις νόμιμες δικαστικές διαδικασίες σε όλες τις παρόμοιες συκοφαντικές πράξεις προς το όνομα της εταιρεία μας.

Με εκτιμηση

SurfIsland

www.surfIsland.gr»

 

zarpa.gr

 

 

2 thoughts on “Χανιά | Εκπαιδεύουν σέρφερς στο Ελαφονήσι, δίπλα στα κεφάλια λουόμενων | Video

  1. Ειναι απαραδεκτη η υπαρξη τετοιων επιχειρησεων σε ενα παρθενο μερος οπως το Ελαφονησι !!! Αντι να προσπαθουμε να διατηρησουμε αγνο ενα μερος σαν και αυτο ,επιτρεπεται σε καθε περαστικο απο το νησι να το εκμεταλλευτει με καθε τροπο και με παντα υπαρκτο τον κινδυνο ατυχηματος !!!!
    Θα πρεπει να μεριμνησει ο αρμοδιος Δημος ωστε να αποφευχθει αυτο και οχι να κανει τα στραβα ματια !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook