Χανιά | Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου

χανιά-εκδηλώσεις-για-τα-80-χρόνια-από-το-250900

Με σειρά εκδηλώσεων, που θα έχουν πανελλήνιο χαρακτήρα, θα τιμηθεί φέτος η επέτειος των 80 χρόνων από τον θάνατο του εθνάρχη, όπως ανακοινώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»,.

Εκτός από το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ακρωτήρι Χανίων, το οποίο φέτος θα είναι αναβαθμισμένο, προγραμματίζονται σημαντικές εκδηλώσεις στην Κρήτη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, και άλλες πόλεις της χώρας, καθώς και στην Κύπρο.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές εκδόσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ακόμα, θα οργανωθούν εκθέσεις, θεματικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλες δράσεις που οι λεπτομέρειές τους θα ανακοινωθούν σύντομα. Επίσης, έχει υποβληθεί πρόταση στα Ελληνικά Ταχυδρομεία για έκδοση αναμνηστικών γραμματοσήμων.

Τέλος, φέτος, με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από το κίνημα της Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιηθούν δύο συμπόσια στα Χανιά και την Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα θα γίνουν σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Μουσείο Μπενάκη και αυτοδιοικητικούς φορείς, ενώ στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου και των Παραρτημάτων του Ιδρύματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook