Χανιά | Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης κατά της παρουσίας των νατοϊκών βάσεων

χανιά-εκδήλωση-της-πρωτοβουλίας-αντί-646579

Εκδήλωση – Συζήτηση κατά της ύπαρξης των νατοϊκών βάσεων θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου η Πρωτοβουλία Αντίστασης, στο Εργατικό Κέντρο στις 7 το απόγευμα.

Αναλυτικά η Πρωτοβουλία Αντίστασης σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το νέο στρατηγικό δόγμα των ΗΠΑ του Τραμπ αποκαλύπτει πλέον ωμά αυτά που, άλλωστε από τα χρόνια της φιλολογίας της παγκοσμιοποίησης και του Ομπάμα, αποκάλυπτε πάλι ωμά η ίδια η πραγματικότητα.

Η σύγκρουση ΗΠΑ- Ρωσίας στην Ουκρανία έβαλε πριν λίγα χρόνια σε κίνδυνο την παγκόσμια Ειρήνη, ενώ από τον Περσικό μέχρι τα Βαλκάνια η επιθετικότητα του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ευθύνεται για την τραγική ακολουθία καταστροφής χωρών και το χωρίς τελειωμό πολεμικό σφαγείο. Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ουκρανία, Συρία, Υεμένη απαρτίζουν ήδη αυτή την τραγική ακολουθία σφαγής, προσφυγιάς και ατελείωτων δεινών για τους λαούς, ενώ είναι δοσμένο πως ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός θρέφει συνεχώς παλιές και νέες εστίες της φωτιάς του πολέμου. Οι πολεμικές δαπάνες αυξάνονται συνεχώς  την ώρα που η επίθεση του κεφαλαίου σε παγκόσμια κλίμακα οδηγεί ασταμάτητα τις εργαζόμενες μάζες στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν γύρω από τη χώρα, δίνει νέες βάσεις, αναβαθμίζει επικίνδυνα τη Σούδα και μετατρέπει τη χώρα κυριολεκτικά σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα δίνει δις για F16, συμμαχεί με Ισραήλ – Αίγυπτο και εμπλέκει τη χώρα ενεργά και πρωτόγνωρα επικίνδυνα στα φονικά για τους λαούς σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Μέσα από μια τέτοια πολιτική η κυβέρνηση σε αντιδραστική συναίνεση και σύμπνοια με το υπόλοιπο αστικό πολιτικό προσωπικό, υπηρετεί βλέψεις της αστικής τάξης για ρόλους διαμετακομιστικού και ενεργειακού κέντρου στην περιοχή. Οι καρχαρίες του κεφαλαίου μέσα απ’ αυτή την πολιτική και με δοσμένη πλέον την εξοντωτική εκμετάλλευση του κόσμου της δουλειάς προσδοκούν με μεγάλες δόσεις τυχοδιωκτισμού, ευκαιρίες για νέους κύκλους κερδοφορίας φτάνοντας να βάζουν ανοικτά πλέον σε κίνδυνο το δικαίωμα του λαού να ζει ειρηνικά στον τόπο του.

Σ’ αυτή την πολιτική εντάσσεται και η «συμμόρφωση» χάρη των νατοϊκών σχεδίων στα  Βαλκάνια σχετικά με το όνομα της FYROM. Ο συμβιβασμός γύρω από το όνομα καθώς και η εξάλειψη του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας  είναι ασφαλώς ζητούμενο. Γιατί η Ειρήνη και η Φιλία είναι ανάγκη ζωής  για το λαό μας και το λαό της γειτονικής χώρας. Όμως οι αστικές δυνάμεις που κυριαρχούν δίνουν και τις δύο χώρες στα νατοϊκά σχέδια, σχέδια που κάθε άλλο παρά υπηρετούν την Ειρήνη. Αν μη τι άλλο αυτό είναι η κύρια πλευρά των εξελίξεων σ’ ότι αφορά το Μακεδονικό στις μέρες μας. Γι’ αυτό σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση δίπλα στην κυρίαρχη επιλογή υποχώρησης στο όνομα χάρη των νατοϊκών απαιτήσεων, παραμένουν οι μισαλλόδοξες, αντιδραστικές φωνές  που αποτελούν την άλλη όψη του ντόπιου συστήματος.

Άσχημες και επικίνδυνες οι εξελίξεις σε κάθε περίπτωση για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Αυτή την πραγματικότητα κρύβει συστηματικά η κυβέρνηση την ίδια ώρα που υπηρετεί συστηματικά τα σχέδια του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, φονιάδων των λαών. Είναι ανάγκη ν’ ανοίξει η συζήτηση για την υπεράσπιση της Ειρήνης και της Φιλίας με όλους τους γύρω λαούς. Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε την Ειρήνη πρέπει να τολμήσουμε να πολεμήσουμε τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και τις τυχοδιωκτικές και αντικειμενικά φιλοπόλεμες επιλογές του ντόπιου συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

·     Όχι στους εθνικισμούς και τη μισαλλοδοξία    –   Όχι στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο  των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ

·       Έξω οι βάσεις –  Έξω τα πυρηνικά από τον τόπο μας »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook