Χανιά | Εκδήλωση για το έλκος της καστανιάς από το ΣΥΡΙΖΑ

χανιά-εκδήλωση-για-το-έλκος-της-κασταν-53647

syriza logoΕκδήλωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί των Χανίων παρουσία του Βουλευτή του Γιώργου Σταθάκη, διοργανώνει το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Παλαιών Ρουμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση κάλεσμα σημειώνονται τα παρακάτω:

«Στον Νομό Χανίων υπάρχουν περίπου 120.000 καστανόδεντρα με παραγωγή 1500 τόνους εξαιρετικής ποιότητας. Τα τελευταία χρόνια, μεγάλο μέρος των δέντρων αυτών έχει πληγεί από την ασθένεια «Έλκος της Καστανιάς». Δυστυχώς, η αντιμετώπισή της καθυστερεί δραματικά, με σοβαρές συνέπειες για την οικονομία του τόπου και της χώρας.

Για τον λόγο αυτό αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τα μέλη του Α.Γ.Σ. Καστανοπαραγωγών Χανίων, του Α.Γ.Σ. Παλαιών Ρουμάτων, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Εννιά Χωριών και τους παραγωγούς, στην κεντρική πλατεία Παλαιών Ρουμάτων, το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί σύντομη επίσκεψη σε προσβεβλημένους από την ασθένεια καστανεώνες και θα ακολουθήσει (περίπου στις 6:00 μ.μ.) συζήτηση στο καφενείο του Μανώλη Καντζάκη. Εκεί θα μιλήσουν ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης και ο Γεωπόνος Δρ. Μιχάλης Σκουντριδάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει τα τεχνικά θέματα γύρω από την ασθένεια. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις των φορέων.

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης σαν την παρούσα, η στήριξη στον πρωτογενή τομέα είναι επιβεβλημένη και τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια πρέπει να ξεπερνιούνται έγκαιρα. Όλοι μας, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, οφείλουμε να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook