Χανιά | Εκδήλωση για την Επανάσταση στο Ακρωτήρι

χανιά-εκδήλωση-για-την-επανάσταση-στο-113777

venizelosΜε την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:30, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Το Α΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλέ (τάφοι Βενιζέλων) και θα περιλαμβάνει: επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου.

Το Β΄ μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό). Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Βαρβάρα Περράκη, Αντιδήμαρχος Χανίων, Φιλόλογος.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι οργανωτές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ριζίτικο τραγούδι από τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων και κρητικούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορδακίου “Η Σκλόκα”, τον Παγκρήτιο Ομιλο Βρακοφόρων με το χορευτικό του τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στερνών “Μινώα” και τον Χορευτικό Όμιλο “Παράδοση”. Λύρα και λαούτο θα παίζουν οι αδελφοί Παντερμάκη.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook