Χανιά | Εθνική Γιορτή… του θράσους και της καταπάτησης | Photos

χανιά-εθνική-γιορτή-του-θράσους-και-514562

Εορταστική και ανοιξιάτικη η ημέρα στα Χανιά το Σάββατο με χιλιάδες κόσμου να κατεβαίνει στην πόλη, για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για βόλτα, καφέ ή τον καθιερωμένο μπακαλιάρο.

Αναγνώστης του zarpanews.gr απαθανάτισε την κατάσταση που επικρατούσε το μεσημέρι πίσω από την Μητρόπολη, στον πεζόδρομο της Καλλινίκου Σαρπάκη. «12 μέτρα πλάτος, μία ομορφιά, το μισό για τους πεζούς. Ο δημόσιος χώρος στην υπηρεσία του κέρδους» μας γράφει.

sarpaki25mar2Και το μισό μέτρο που έχουν αφήσει αγαπητέ αναγνώστη, είναι για να… περνούν οι πελάτες τους. Αν υπήρχε άλλος τρόπος να μετακινούνται από και προς τα τραπεζάκια, ευχαρίστως θα το έκλειναν και αυτό.

Τι κι αν στην πόλη χθες κυκλοφορούσαν εκατοντάδες γονείς με καρότσια, παιδάκια, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ και άλλοι πολλοί πολίτες που προσπαθούσαν να περάσουν ανάμεσα σε… πελάτες.

Μήπως τους έχει ενοχλήσει ποτέ κανείς, παρά την αγανάκτηση της κοινωνίας και επανειλημμένα δημοσιεύματα που την μεταφέρουν στους αρμόδιους;

Κανείς.

Κανονισμοί στο κενό και λόγια στον αέρα, λίγο πριν την έναρξη μιας τουριστικής περιόδου που προδιαγράφεται «ρεκόρ».

zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Εθνική Γιορτή… του θράσους και της καταπάτησης | Photos

  1. Απο τη ντροπή του καλυφθηκε ως και το κιτς συντριβάνι!!!!!

    Γιατι δεν λεμε και την καθε λογης πραματια που απλωνει εξω απο το μαγαζί του ο καθε κερατας και δεν μπορείς να περασεις με το καροτσι;;;;

  2. Είναι ντροπή τους και αυτό που δείχνουν τα άτομα αυτά είναι μηδαμινή κουλτούρα και πολιτισμό καθώς και έλλειψη σεβασμού !!! Και αναφερομαι στους ιδιοκτήτες, στους φορείς αλλά και στους πελάτες. Και θα μου πει κανεις τι φταίνε οι πελάτες; Και απαντώ, φταίνε καθώς επιτρέπουν αυτή τη κατάσταση και αδιαφορούν οι ίδιοι για τη πόλη τους. Αλλά αφού και οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν σκόπιμα ας τους αφήσουμε να αλωνίζουν και γιατί όχι να τους δώσουν οι κάτοικοι των γύρω κατοικιών και τα μπαλκόνια τους να βάλουν κι εκεί τραπεζάκια !!! Και να σημειώσω πως η κατάσταση αυτή το καλοκαίρι είναι πολύ χειρότερη !!! Η πόλη καταρρέει και οι αρμόδιοι φορείς συμβάλουν στην κατάρρευση αυτή !! Είστε υποχρεωμένοι κύριοι να απαγορεύετε τέτοιες καταστάσεις και να λειτουργεί η πόλη όπως πρέπει χωρίς τον κάθε καταπατητή να θεωρεί πως όλη η πόλη είναι τσιφλίκι του. Αν δε μπορείτε σπίτια σας και αφήστε να αναλάβει άλλος. Να βγει κάποιος αύριο κιόλας από τους φορείς και να μας πει έστω γιατί δε μπορούν να κάνουν κάτι. Πρέπει να σταματήσει πια αυτή η κατρακύλα της πόλης μας και να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους. Το οφείλουμε πρώτα από όλα στους εαυτούς μας αλλά και στα παιδιά μας.

  3. όλα πουλημένα σε αυτή την χώρα. επιβίωση μόνο σε όσους έχουν δόντι.
    αυτός ο καταστηματάρχης την κάνει έτσι από τότε που άνοιξε. δουλεύει καθημερινά εις βάρος των γύρω και όσων βγαίνουν να απολαύσουν το περπάτημα. είναι άνθρωπος της οικονόμας και ως εκεί. χρήμα και μόνο χρήμα, καμιά ανθρωπιά κανείς σεβασμός σε κανέναν. ο κλασικός κουτο-πονηρός Ελληναρας που πάει την χώρα πίσω.

    1. Και τρωει με την κριση και τα τιπ του κακομοιρη του σερβιτόρου,να τα λεμε κι αυτα!!!!Ακούτε ρε αγιογδυτες;;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook