Χανιά | Εγκαινιάστηκε το φράγμα Βαλσαμιώτη | Photos

χανιά-εγκαινιάστηκε-το-φράγμα-βαλσαμ-133939

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤα εγκαίνια ενός έργου που το περίμενε για δεκαετίες ο νομός των Χανίων και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, δικαιώνοντας έτσι όλους εκείνους που είχαν δώσει κομμάτι του εαυτούς τους για την πραγματοποίηση του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ λόγος για το φράγμα του Βαλσαμιώτη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο φράγμα  που είναι το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο των Χανίων και στην κατηγορία του ένα από τα μεγαλυτερα της Ελλάδας εγκαινιάστηκε σήμερα, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανασίου Τσαυτάρη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο παρόν έδωσε και ο υφυπουργός εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτα εγκαίνια παρόντες φυσικά οι Βουλευτές του νομού, η ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σχεδόν όλους του δημάρχους του νομού, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης,  ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δεικτάκης και αρκετός κόσμος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε δηλώσεις του ο κ. Τσαυτάρης τόνισε μεταξύ άλλων πως τα εγκαίνια του έργου σηματοδοτούν την ολοκλήρωση ενός από τα πιο σημαντικά έργα για τη διαχείριση του νερού στη χώρα.

Ο κ. Τσαυτάρης είπε πως το φράγμα που είναι το μεγαλύτερο στη Κρήτη, έχει καινοτομίες που μπορούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να βοηθήσουν στη λειτουργία του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕπίσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως στόχος είναι και η κατασκευή ενός αγωγού 3.800 μέτρων με τον οποίο θα είναι δυνατόν να μεταφερθεί στο φράγμα νερό και από τις πήγες των Μεσκλών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤόνισε επίσης πως το έργο είναι πρότυπο και θα ποτίζει πέντε δήμους και δεκάδες χιλιάδες στρεμμάτων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτόχος τόνισε ο κ. Τσαυτάρης είναι η συλλογή και διαχείριση των βρόχινων νερών και όχι των υπόγειων που στερεύουν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το έργο μίλησαν ο Γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δεικτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης οι δήμαρχοι Πλατανιά και Χανίων κ. Μαλανδράκης και Χανίων, οι βουλευτές του νομού, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Ο.Α.Κ, και  επίσης ιστορικό κατασκευής του έργου από τον επιβλέποντα κ. Μάρκο Πατρελάκη, πολιτικό μηχανικό – δ/ντή Υδραυλικών Εργων Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕπίσης έγινε και τεχνική ανάλυση – στάδια υλοποίησης του έργου από τον επιβλέποντα κ. Ευάγγελο Μαμαγκάκη, πολιτικό μηχανικό – δ/ντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών & Υδραυλικών Έργων Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε το κόψιμο της κορδέλας άνοιξαν τη βάνα και διοχετεύθηκε νερό στο χώρο του φράγματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook