Χανιά | Δωρεά του Λυκείου Ελληνίδων στο ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος»

χανιά-δωρεά-του-λυκείου-ελληνίδων-στο-250900

venizelos eleyΤο Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων δώρισε στο Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» ένα κρεβάτι  που ανήκε στην οικογένεια Βενιζέλου. Το κρεβάτι αυτό βρισκόταν στο διαμέρισμα όπου κατοικούσαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η σύζυγός του Έλενα, στην οδό Μποζόν 22 στο Παρίσι και εν συνεχεία περιήλθε στην κατοχή φιλικού προσώπου της Έλενας Βενιζέλου, από το οποίο το Λύκειο των Ελληνίδων το αγόρασε και αφού το συντήρησε εκτίθετο για 15 συνεχή χρόνια στον εκθεσιακό του χώρο.

Την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε, στην έδρα του Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων, η τελετή παράδοσης και παραλαβής του κρεβατιού, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του. Η Πρόεδρός, Ζωή Μητσοτάκη, παρέδωσε το κρεβάτι, το οποίο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης, ο οποίος και ανακοίνωσε την απόφαση του Ιδρύματος να αναγορευτεί το Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων σε Εταίρο του Ιδρύματος. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε, προκειμένου το κρεβάτι να αποτελέσει έκθεμα στην Οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, της οποίας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σύντομα θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό.

Επιπλέον, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων, Ζωή Μητσοτάκη, προσέφερε, από την προσωπική της συλλογή, οκτώ αυθεντικά τεκμήρια από την ιματιοθήκη της οικίας της Χαλέπας, που χρονολογούνται στην περίοδο του Ελευθερίου Βενιζέλου, μία ξυλόγλυπτη μικρογραφία κρητικής λύρας, που απολήγει στο κεφάλι του Ελευθερίου Βενιζέλου, ένα αναμνηστικό που κυκλοφόρησε το 1964 με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού, καθώς και την τρίχρωμη ταινία με χρυσά γράμματα, που κοσμούσε το στεφάνι, που κατέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζωρτζ Μπους  στον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη.

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» ευχαριστεί δημόσια το Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων και την Ζωή Μητσοτάκη για τις πολύ σημαντικές δωρεές.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook