Χανιά | Δυσφορία… επί της διαδικασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

χανιά-δυσφορία-επί-της-διαδικασίας-σ-292741

Με… τρεισήμισι ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε τη συζήτηση των θεμάτων ημερησίας διάταξης το σημερινό δημοτικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για τις 3:30 το μεσημέρι. Φοιτητές και εκπρόσωποι των Λαϊκών Αγορών, με τα αιτήματά τους, συνέβαλαν στην καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης που δόθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, μέσα σε κλίμα έντονης δυσφορίας. Μάλιστα, λίγο πριν ο Δήμαρχος είχε προτείνει την αναβολή της συνεδρίασης για το μεσημέρι της Τετάρτης, κάτι που δεν έγινε τελικά με αποτέλεσμα τα θέματα να συζητηθούν σε χρόνο «ρεκόρ» ή να αποσυρθούν (όπως η αγορά του διατηρητέου έναντι 910.000 ευρώ για τη στέγαση των βιβλιοθηκών).

Νωρίτερα, οι εξαντλητικές καθυστερήσεις είχαν προκαλέσει παρεμβάσεις από συμβούλους της μειοψηφίας αλλά και της πλειοψηφίας που διαμαρτυρήθηκαν για το επίπεδο -όπως είπαν- των συνεδριάσεων και ζήτησαν την τήρηση της διαδικασίας με ίσους όρους για όλους, με «βολές» κατά του Προεδρείου. Χαρακτηριστικά, ο Άρης Παπαδογιάννης αποκάλεσε το συμβούλιο «τσίρκο» ενώ από την παράταξη Βάμβουκα, ο Νίκος Βλαζάκης σημείωσε πως ποτέ δεν ξαναθυμάται αυτήν την κατάσταση. Ακόμη, ο πρόεδρος του τοπικού Περιβολίων, Πέτρος Μιχαηλίδης, προανήγγειλε πως αν το συμβούλιο δεν αλλάξει, θα παραιτηθεί.

Δυστυχώς, 13 μήνες μετά, το δημοτικό συμβούλιο δείχνει να μην έχει βρει βηματισμό. Χαοτικές συζητήσεις, ατέλειωτες συνεδριάσεις, αντεγκλήσεις, ένταση και φωνές, συχνά εμπλουτισμένα με αντιπολιτευτικές «κορώνες» εντυπωσιασμού και παράλληλους μονολόγους αποτελούν τη συνήθη εικόνα και όχι την εξαίρεση. Ένα συμβούλιο με πολλούς νέους στην πολιτική και σε ηλικία, με έξι διαφορετικές παρατάξεις σε όλο το φάσμα του ιδεολογικού και πολιτικού τόξου με θέσεις και οπτική συχνά εκ διαμέτρου αντίθετες. Στοίχημα της νέας δημοτικής Αρχής, να καταφέρει να βρει τον τρόπο να τα συγκεράσει δημιουργικά προς την κατεύθυνση της σύνθεσης κι όχι της αποσύνθεσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook