Χανιά | Δράση του Γ.ΕΛ. Αλικιανού: Διάλεξη του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα

χανιά-δράση-του-γ-ελ-αλικιανού-διάλεξ-467373

Το Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων συνεχίζοντας τις δράσεις που υλοποιούν τη στρατηγική επιλογή του, να είναι κέντρο πολιτισμού αλλά και φορέας παιδείας και ενημέρωσης για την ευρύτερη περιοχή των Χανίων, διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα τη μετεωρολογία, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.00 στο πολιτιστικό κέντρο «Ι. Τσιράκης» στο Σκινέ.

Με αφορμή τη λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού που διαθέτει το σχολείο, ο διακεκριμένος μετεωρολόγος κ. Εμμανουήλ Λέκκας θα δώσει διάλεξη με θέμα :

Η ανομβρία ως αιτία της λειψυδρίας. Μύθος ή πραγματικότητα;

Δυνατότητες και αδυναμίες στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις του καιρού.

Η διάλεξη δεν αφορά μόνο τη στενή επιστημονική κοινότητα. Ενδιαφέρει  όλο το κοινό των Χανίων, μιας και θα δοθεί η ευκαιρία να αναλυθεί ένα σημαντικό θέμα που ενώ νομίζουμε ότι αφορά κυρίως τους αγρότες της περιοχής, τελικά επηρεάζει τόσο εμάς όσο και τα παιδιά μας αλλά και όλους τους επαγγελματίες μέχρι και τον  τομέα του τουρισμού.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα γίνει μια δημοσκόπηση για την κλιματική αλλαγή. Όσοι λάβουν μέρος θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν ένα Tablet, μέσα από μια κλήρωση που θα γίνει στο τέλος της εκδήλωσης εντελώς δωρεάν.

Καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να στηρίξουν τη συστηματική  προσπάθεια του Γενικού Λυκείου Αλικιανού να υπερβεί τα στενά όρια της γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης των σχολικών δραστηριοτήτων. Απευθύνουμε έκκληση να ενημερώσουν το κοινό των Χανίων, τόσο για την εκδήλωση όσο και για το περιεχόμενό της, ώστε να γίνουν  αρωγοί στην επιδίωξη για ευαισθητοποίηση και απόκτηση γνώσης για ένα σημαντικό θέμα της καθημερινής μας ζωής.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook