Χανιά | Δράση για την κλιματική αλλαγή

χανιά-δράση-για-την-κλιματική-αλλαγή-171119

P9211756Συμμετέχοντας στην σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή, το μεσημέρι, μέλη της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση, στην πλατεία Αγοράς.

P9211757«Η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάτι μακρινό που δε μας αφορά. Ήδη η λίμνη της Αγιάς είναι όλο και περισσότερες μέρες στεγνή από νερό, οι μέρες καύσωνα έχουν πολλαπλασιαστεί, τα αποθέματα νερού μειώνονται κι η λειψυδρία κι οι διακοπές νερού κάνουν πλέον την εμφάνισή τους ακόμη και στα Χανιά που θεωρούνταν ότι έχουν νερά.

Η εμμονή στα ορυκτά καύσιμα και στις εξορύξεις πετρελαίου απειλεί τόσο την Αρκτική, το Βόρειο Πόλο όσο και την Κρήτη και το Λιβυκό Πέλαγος και το Αιγαίο. Μια πετρελαιοκηλίδα μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στο μισό Αιγαίο, όπως επισημαίνει το Εργαστήριο Τοξικών Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Συνέχιση της επιδότησης του πετρελαίου σημαίνει κι άλλοι πόλεμοι, κι άλλη ρύπανση, κι άλλη καταστροφή της υγείας μας, κι άλλο νέφος, όξυνση της κλιματικής αλλαγής με υπερθέρμανση του πλανήτη και ακραία καιρικά φαινόμενα. Φτάνει πια!

Κι ενώ ο ήλιος κι ο άνεμος αφθονούν στην Κρήτη και στη χώρα μας, η κυβέρνηση κι οι Δήμοι επιμένουν να κρατάνε αδειανές τις στέγες των δημοσίων κτηρίων και των σχολείων χωρίς φωτοβολταϊκά, πριμοδοτώντας απροκάλυπτα το εισαγόμενο και ρυπογόνο πετρέλαιο με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο μόνο για το ρεύμα των νησιών και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, φτώχειας κι εξαθλίωσης για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.

Πρέπει να φωνάξουμε δυνατά για να ακουστούμε από τους ηγέτες του κόσμου, τόσο τοπικά όσο και διεθνώς: Όχι άλλα χρήματα στο πετρέλαιο, όχι άλλη ρύπανση, σταματήστε την κλιματική αλλαγή, στραφείτε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στηρίζοντας συνεταιρισμούς και δημοτικές πρωτοβουλίες, αξιοποιήστε τις ΑΠΕ σε όλα τα δημόσια κτήρια», τονίζουν και ζητούν δεσμεύσεις και δράσεις.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook