Χανιά | Δράσεις του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» για την υγεία και την κοινωνική πρόνοια

χανιά-δράσεις-του-δήμου-ενεργών-πολι-142644

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚοινωνικές δομές της πόλης των Χανίων επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών» που την Κυριακή διοργανώνει θεματική εκδήλωση με τίτλο, «Χανιά, υγιής πόλη».

Επισκέψεις Τάσου Βάμβουκα

Από τον Δήμο Ενεργών Πολιτών, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, επισκέφτηκε τον Β’-Ε’ παιδικό σταθμό και τον Α’ παιδικό σταθμό (βρεφικό τμήμα) στη Νέα Χώρα Χανίων, όπου συνομίλησε με το προσωπικό των δυο σταθμών. Ο κ. Βάμβουκας ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται ο υπαίθριος χώρος του ισογείου,  ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, καθώς οι συμβάσεις των ωφελουμένων κοινωνικής εργασίας λήγουν τις προσεχείς ημέρες. Τόνισε ακόμη την ανάγκη δημιουργίας τουλάχιστον ενός επιπλέον παιδικού σταθμού με βρεφικό τμήμα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης των Χανίων.

Στη συνέχεια ο κ. Βάμβουκας επισκέφθηκε το ΣΤ΄ ΚΑΠΗ ΔΟΚΟΙΠΠ Χανίων στη Χαλέπα, όπου αφού συναντήθηκε με το προσωπικό και τα μέλη, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση λειτουργίας του, καθώς και για τη μεταστέγασή του σε καταλληλότερο χώρο, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες του που συνεχώς αυξάνονται.

Σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού  των  ΚΑΠΗ, ο κ. Βάμβουκας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών δομών με το κατάλληλο προσωπικό, μέσα από την ενοποίηση των δομών και υπηρεσιών του Δήμου κάτω από την ίδια «ομπρέλα».

Ακολούθως ο κ. Βάμβουκας μετέβη στο Δημοτικό Γηροκομείο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φιλοξενούμενους και να ενημερωθεί από τον διευθυντή του Γηροκομείου, κ. Γωνιωτάκη, για θέματα που αφορούν το ίδρυμα. Στη συνάντηση έγινε σαφές πως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο Χανίων είναι η δραματική μείωση του προσωπικού του, κατά περίπου 30 %. Συζητήθηκε επίσης εκτεταμένα το σχέδιο επέκτασης του γηροκομείου και  η εξεύρεση πόρων για το έργο

Τέλος, ο κ. Βάμβουκας και οι υποψήφιοι του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» επισκέφθηκαν την ΕΛΕΠΑΠ όπου συναντήθηκαν με το προσωπικό και ξεναγήθηκαν στους χώρους. Στην ενημέρωσή του ο διευθυντής της δομής επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φορέας, στην προσπάθειά του να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες στα παιδιά με ειδικές ικανότητες και στις οικογένειές τους. Ο κ. Βάμβουκας εξέφρασε την αντίθεσή του στην υποχρηματοδότηση των δομών από την πολιτεία,  επεσήμανε ότι προέχει να διασφαλιστεί η ουσιαστική και εμπράγματη βοήθεια της πολιτείας προς τις δομές που ενεργοποιούνται στο χώρο της στήριξης των ατόμων με ειδικές ικανότητες και ο εμπλουτισμός της με καινοτόμα υποστηρικτικά προγράμματα που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Υποσχέθηκε δε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ και όλων των κοινωνικών  δομών της πόλης μας.»

«Χανιά, υγιής πόλη»

«Χανιά, υγιής πόλη» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που διοργανώνει ο συνδυασμός «Δήμος Ενεργών Πολιτών», την Κυριακή 4 Μαΐου στις 11.30 π.μ. στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 4). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν δράσεις υγείας που είναι κατάλληλες να ενταχθούν στην κοινωνική πολιτική του δήμου. Ομιλητές είναι οι:

-Άρης Αναστασάκης, ειδικός καρδιολόγος-επιστημονικός υπεύθυνος Μονάδας Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων Ειδικού Κέντρου Καρδιολογίας Αθλητών και Νέων Πανεπιστημίου Αθηνών

Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Τομέας Υγείας του παιδιού

– Χριστόφορος Σκαμνάκης, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής και Τοπικής Ανάπτυξης τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

Τις θέσεις του συνδυασμού θα παρουσιάσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook