Χανιά | Διοίκηση Κολυμβητηρίου: Φταίνε οι προηγούμενοι και… η θάλασσα για την παρακμή

χανιά-διοίκηση-κολυμβητηρίου-φταίνε-496009

Στην απάντησή της, η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) παρουσιάζει το σπουδαίο έργο της από τον Μάιο του 2015 που ανέλαβε μέχρι και σήμερα, μας ενημερώνει πως για το αίσχος στο κολυμβητήριο φταίνε οι προηγούμενοι και… η θάλασσα και μας πληροφορεί ότι όποιος βλέπει και απαθανατίζει αυτό το χάλι «είναι πρόβλημα δικό του».

Η επιστολή

«ΘΕΜΑ: Απαντητική επιστολή στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας με τίτλο «Παρακμή και εγκατάλειψη στο κολυμβητήριο των πρωταθλητών» και την κατάθεση επερώτησης από τον βουλευτή κ. Ηλία Παναγιώταρο με θέμα «Εικόνες εγκατάλειψης στο κολυμβητήριο Χανίων»                                                                                                                 

Η Επιτροπή Διοίκησης ΕΑΚ Χανίων

Ανακοινώνει

Σχετικά με δημοσίευμα ιστοσελίδας των Χανίων με τίτλο «Παρακμή και εγκατάλειψη στο κολυμβητήριο των πρωταθλητών»  και την κατάθεση επερώτησης από τον βουλευτή κ. Ηλία Παναγιώταρο  με θέμα «Εικόνες εγκατάλειψης στο κολυμβητήριο Χανίων» η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων έχει να τονίσει τα παρακάτω.

Η σημερινή Επιτροπή Διοίκησης ανέλαβε στις 11 Μαΐου 2015 και τα προβλήματα που βρήκε στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ (με εξαίρεση την εγκατάσταση του Σκοπευτηρίου) ήταν πολλά. Η Γ.Γ.Α. ενημερώθηκε όπως οφείλαμε και βρήκαμε θετική ανταπόκριση μέσα στις γνωστές δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε σήμερα λόγω της κρίσης. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο  προϋπολογισμός του ΕΑΚ δεν μειώθηκε – αντίθετα είχε μικρή αύξηση –  και τα χρήματα κατατέθηκαν εγκαίρως και πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το παρελθόν.

Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε, πολλά από τα προβλήματα αυτά βρήκαν την λύση τους και σε αρκετά έχει ήδη εκπονηθεί η μελέτη των έργων και αναμένουμε την υλοποίηση τους στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα για το Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας:

Όταν αναλάβαμε το χρέος προς την ΔΕΥΑΧ από τις περιόδους πριν το 2009 ήταν 340.000 ευρώ! Σήμερα το χρέος αυτό έχει εξοφληθεί πλήρως μετά από ρύθμιση με την ΔΕΥΑΧ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα εξοφλήθησαν επιπλέον χρέη και αποζημιώσεις που οφείλονταν για παρελθόντα έτη που συνολικά ξεπερνούσαν  τις 250.000 ευρώ. Σήμερα το ΕΑΚ Χανίων δεν οφείλει σε κανένα χρήματα. γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Ειδικότερα στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2015 στο Κολυμβητήριο του ΕΑΚ Χανίων:

  1. Κατασκευάστηκαν οι δεξαμενές υπερχείλισης στις πισίνες των 50, των 25 και των 12,5 μέτρων.  Ένα έργο σημαντικό διότι πλέον θα μπορούμε να λειτουργούμε χωρίς να μολύνουμε το περιβάλλον με την απόρριψη του χλωριωμένου νερού στη θάλασσα. Παράλληλα επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση κατανάλωσης νερού χιλιάδων ευρώ.
  2. Αναστηλώθηκε ο δυτικός τοίχος της 12,5 πισίνας που ήταν επικίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών.
  3. Αντικαταστάθηκαν τα πλακίδια στις πισίνες που είχαν φθαρεί και ήταν επικίνδυνα για πρόκληση ατυχημάτων.
  4. Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν οι κουβέρτες στην 25άρα και την 12,5 πισίνα με αποτέλεσμα σημαντική οικονομία στην κατανάλωση πετρελαίου και παράταση της χρήσης της 50αρας πισίνας για 3,5 επιπλέον μήνες (η οποία είχε επίσης καλυφθεί με κουβέρτα μετά από πρωτοβουλία του ΝΟΧ).
  5. Λειτούργησε το κυλικείο του Κολυμβητηρίου μετά από διαγωνισμό που κάναμε και πλέον λειτουργεί προς την εξυπηρέτηση αθλητών και γονέων μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που ήταν κλειστό.
  6. Έγιναν αρκετές αναγκαίες συντηρήσεις (βάψιμο σε διαδρόμους και αποδυτήρια της εγκατάστασης για την διεξαγωγή αγώνων, αντικατάσταση αντλιών, συντήρηση μηχανημάτων κ.α.). Στον σχεδιασμό μας υπάρχουν και άλλα σημεία που χρειάζονται συντήρηση και θα υλοποιήσουμε σε πρώτη ευκαιρία.
  7. Έχουν εκπονηθεί μελέτες για την αντικατάσταση των φώτων στην 50αρα πισίνας, την συντήρηση των πυλώνων και την στήριξη των τοιχίων της Ανατολικής και της Βόρειας πλευράς της εγκατάστασης που έχει σημαντικά στατικά προβλήματα και πρέπει να συντηρηθούν για λόγους ασφαλείας (το έργο εντάσσεται άμεσα σε ΠΔΕ).
  8. Υλοποιήθηκαν τα έργα πυρασφάλειας και επετεύχθη η αδειοδότηση της εγκατάστασης, θέμα που εκκρεμούσε πολλά χρόνια.

Στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2015 μέχρι σήμερα έχουμε διαθέσει 961.000 ευρώ για τις ανάγκες λειτουργίας του Κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Χανίων που αποτελούν το 52% του προϋπολογισμού μας, χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ για την χρήση της εγκατάστασης συλλόγους ή αθλούμενους.

Είναι κατανοητό στον καθένα μας ότι μία εγκατάσταση δίπλα στη θάλασσα παρουσιάζει σημαντική φθορά και έχει μεγάλο  κόστος συντήρησης. Για την διοίκηση και με σύμφωνη γνώμη της ΓΓΑ προέχουν έργα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία και την ασφάλεια των παιδιών.

Όποιος όμως δεν μπορεί να δει το έργο που έχει επιτελεσθεί τα δύο τελευταία χρόνια και βλέπει μόνο «εικόνες καταστροφής» είναι πρόβλημα δικό του.

Η Επιτροπή Διοίκησης πιστεύει ότι το έργο που συντελείται την τελευταία διετία είναι γνωστό  και αναγνωρίζεται από συλλόγους, αθλητές και γονείς.

Ελπίζουμε ότι με την στήριξη της ΓΓΑ θα συνεχίσουμε και θα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις συνθήκες στο Κολυμβητήριο, το οποίο πράγματι είχε εγκαταλειφθεί σε χρόνια, που το χρήμα έρρεε στον αθλητισμό, αλλά δεν έπιανε τόπο.

Για την Επιτροπή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος

Κουβάτσος  Δρακούλης – Αθανάσιος»

Το σχόλιο του zarpanews.gr

Είναι τουλάχιστον ακατανόητη εάν όχι θλιβερή η προσπάθεια της διοίκησης να απαντήσει σε… φωτογραφίες και ένα σχόλιο που παρακινεί τόσο τα μέλη της, όσο και τους συλλόγους και την τοπική κοινωνία να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες άθλησης για τα Χανιά μας.

Ακόμη πιο αστεία όμως, είναι η αγωνία τους να κάνουν το μαύρο «άσπρο», ενδιαφερόμενοι, όχι για την εικόνα του κολυμβητηρίου αλλά για την δική τους και διαμαρτυρόμενοι όχι για την ύπαρξή αυτήν των συνθηκών αλλά για την δημοσιοποίησή τους.

Δεν είναι θέμα ασφαλείας, τα ταβάνια που καταρρέουν, η σκουριά, τα σπασμένα πλακάκια; Δεν είναι θέμα υγείας η υγρασία και η μούχλα; Ντροπή, η προσπάθεια και μόνο της υποβάθμισης τους.

Είναι για να καμαρώνεις το ότι ξοδεύτηκε σχεδόν 1 εκ. ευρώ σε 1,5 χρόνο, για να βλέπουμε σήμερα μια δομή υπό κατάρρευση, ενεργοβόρα και επικίνδυνη; Θα μπορούσατε, αντί για «μπαλώματα» να δαπανήσετε αυτό το ποσό σε μελέτες, για έναν συνολικό επανασχεδιασμό του Κολυμβητηρίου ή να συνεργαστείτε με το Πολυτεχνείο και τον Δήμο Χανίων, για το Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι.

Τέλος, σας πληροφορούμε, κύριοι του ΕΑΚ πως αθλητές και γονείς, ζητούν ασφάλεια και αξιοπρέπεια για τις προπονήσεις και ουδόλως ενδιαφέρονται για κομματικές αντιπαραθέσεις. Καθαρίστε λοιπόν τα μάτια σας από το «χλώριο» και δείτε αυτούς που είναι μαζί σας σε αυτήν την προσπάθεια.

kol4kol3kol1kol2zarpanews.gr

 

One thought on “Χανιά | Διοίκηση Κολυμβητηρίου: Φταίνε οι προηγούμενοι και… η θάλασσα για την παρακμή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook