Χανιά | Διερεύνηση για τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα της 20χρονης ζητά το Σωματείο Επισιτισμού

χανιά-διερεύνηση-για-τα-αίτια-που-προκ-742995

Διερεύνηση για τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα της 20χρονης ζητά το Σωματείο Επισιτισμού με σχετική του ανακοίνωση:

Αναλυτικά:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων θέλει να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση στην συνάδελφο μας που βρίσκεται στην εντατική του Νοσοκομείου Χανίων έπειτα από το σοβαρό ατύχημα που είχε στον χώρο δουλειάς της και  της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες με την σειρά τους να διερευνήσουν τις αιτίες του ατυχήματος .

Και αυτό το ατύχημα μπαίνει στον μακρύ κατάλογο των ατυχημάτων που έχουμε κάθε σεζόν κάτω από την εντατικοποίηση και την συνεχιζόμενη πίεση στο να βγει η δουλειά από λιγότερα χέρια. Αυτά τα ατυχήματα είναι η άλλη όψη του φεγγαριού της “βαριάς βιομηχανίας” ,όπως λένε τον κλάδο μας οι εργοδότες μας και οι κυβερνήσεις τους…Εντατικοποίηση, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ατελείωτα ωράρια, μαθητεία για ζεστό χρήμα για τους μεγαλοεργοδότες κ.α.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας για επαναφορά της ΣΣΕ , στα συρτάρια των εργοδοτών έχει αφήσει όλα τα όπλα για το μεγαλύτερο ξεζούμισμα μας, να μην ξεχνάμε ότι στην δεκαετία της κρίσης ένας από τους ελάχιστους κλάδους που είχαν κερδοφορία ήταν ο δικός μας κλάδος. Kάνοντας απολογισμό κάθε χρόνο οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάνε και έτσι είναι για ρεκόρ αφίξεων και κερδών. Εναντίας για μας τους εργαζόμενους του κλάδου αυτά που βάλαμε στην τσέπη είναι ψυχούλα κυριολεκτικά .

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο του κλάδου να διεκδικήσει μαζί με το σωματείο άμεσα :

  • Μέτρα που να διασφαλίζουν την πρόληψη, την υγεία , την ασφάλεια των εργαζομένων, μέσα και έξω από τους χώρους δουλείας
  • Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς, 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσλάβουν.
  • Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών των σχολών του κλάδου να αμείβεται σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας και να είναι 6ωρη, 5ημερη, 30ωρη.
  • Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς , τα δουλεμπορικά γραφεία, η ενοικιαζόμενη εργασία.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλεία.
  • Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Καμία διάκριση με βάση το φυλλο, τη φυλη, την ηλικια, την εθνικοτητα.
  • Επαναφορα των βαρεων και ανθυγιεινων επαγγελματων και ενταξη και άλλων ειδικοτήτων
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετια και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν από την κρίση. Επέκταση του σε όλο τον κλάδο του Τουρισμού- Επισιτισμού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook