Χανιά | Διεθνής διαγωνισμός για δίκτυο ασφαλείας στο λιμάνι της Σούδας

χανιά-διεθνής-διαγωνισμός-για-δίκτυο-108242

souda

Ανοικτό, διεθνή διαγωνισμό προκυρήσσει το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, για την προμήθεια «Εγκατάσταση και Λειτουργία Ολοκληρωμένου Συστήματος Ασφαλείας των Υπόχρεων Λιμενικών Εγκαταστάσεων του Λιμένα Σούδας Σύμφωνα με τις Απαιτήσεις του Κώδικα ISPS». O διαγωνισμός, θα γίνει στις 22 Μαϊου.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, το σύνολο της δαπάνης του έργου (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) θα φθάσει ξεπεράσει τα 1,39 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Σύμφωνα τα όσα αναφέρει η διακήρυξη του έργου, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού του Σούδας θα εγκατασταθεί ένα πλήρες δίκτυο ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων «ISPS».

Στο δίκτυο αυτό συμπεριλαμβάνονται:

Λογισμικό διαχείρισης συστήματος ελέγχου πρόσβασης εισερχομένων επιβατών και οχημάτων,

Δύο φορητά τερματικά ελέγχου επιβατών,

Δώδεκα δικτυακές σταθερές κάμερες εξωτερικού χώρου,

Δύο δικτυακές κινούμενες κάμερες,

Δύο πανοραμικές κάμερες,

Δύο εξωτερικές θερμικές κάμερες και

Δεκαοκτώ ιστοί στήριξης καμερών.

Ακόμα ψηφιακό υβριδικό καταγραφικό σύστημα 16 καναλιών Video, οπτικό σύστημα ανακοινώσεων με 2 οθόνες προβολής 42 ιντσών, καθώς και σύστημα φωνητικών ειδοποιήσεων και συναγερμού.

Στο λιμάνι θα εγκατασταθούν 5 φυλάκια και ένας οικίσκος ενώ προβλέπεται η προμήθεια 400 μεταφερόμενων φρακτών 2 μέτρων, 4 μεταλλικών θυρών και 6 μεταφερόμενων θυρών.

Ακόμα ηλεκτρικές μπάρες ελέγχου πρόσβασης, μαγνητική πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, φορητός ανιχνευτής μεταλλικών αντικειμένων και σύστημα ελέγχου ασυνόδευτων δεμάτων.

Στο λιμάνι θα αναπτυχτεί, επίσης, σύστημα παρακολούθησης με ραντάρ, σύστημα εσωτερικών επικοινωνιών, δίκτυο wi-fi και σύστημα συναγερμού.

Προβλέπεται ακόμα η προμήθεια δορυφορικού τηλεφώνου εκτάκτων αναγκών, ενώ θα εγκατασταθούν 10 προβολείς με ηλιακό συλλέκτη και ένα μεταφερόμενο σύστημα φωτισμού.

Όλες οι πληροφορίες θα μεταφέρονται στο κέντρο ελέγχου του λιμανιού με τη βοήθεια δικτύου 4 ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο ανάδοχος του έργου θα έχει την ευθύνη μέσα σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης να το παραδώσει σε πλήρη λειτουργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook