Χανιά | Διατηρητέα τα Ταμπακαριά: Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή τους!

χανιά-διατηρητέα-τα-ταμπακαριά-ανοίγ-125765

tampakaria

Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την αποστολή των σχετικών σχεδίων και εισηγήσεων από την τότε Δημοτική Αρχή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προχώρησε στην κήρυξη 26 κτηρίων της συνοικίας «Ταμπακαρία» ως διατηρητέων, ανοίγοντας το δρόμο για τη συντήρηση, αναπαλαίωση και αξιοποίησή τους.

Για μια πάρα πολύ ευχάριστη εξέλιξη, έκανε λόγο λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης που παραχώρησε σχετική συνέντευξη τύπου, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Ξυνίδη, αναφερόμενος παράλληλα στις πιέσεις που και ο ίδιος προσωπικά είχε ασκήσει στο υπουργείο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣύμφωνα με την απόφαση (αριθμ. 283/ ΦΕΚ241/27/ 22 . 01. 2014)  οι ιδιοκτήτες, μπορούν άμεσα να προχωρήσουν σε επισκευή και εκσυχρονισμό των εγκαταστάσεων, με στόχο την αξιοιοποιήσή τους ως «κατοικίες, γραφεία, τουριστικά καταλύματα, πολιτιστικούς χώρους – εκδηλώσεων, καθώς και εστιατόρια – χώρους αναψυχής».

Για μια απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την αναβάθμιση και ανάπτυξη μιας περιοχής που τα τελευταία χρόνια είχε υποβαθμιστεί, έκανε λόγο, ερωτηθείς σχετικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ξυνίδης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για τα κτήρια που έχουν κριθεί διατηρητέα, πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση, απαιτείται η έγκριση του συμβουλίου αρχιτεκτονικής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Χάρτης Διατηρητέων Κτηρίων – με σκίαση τα 26 διατηρητέα)

Photo εξωφύλλου : panoramio.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook