Χανιά | «Διαλύουν» τις σχολικές επιτροπές | «Ψαλίδι» στα χρήματα έως 30%

χανιά-διαλύουν-τις-σχολικές-επιτρο-98644

sxoleiaΤην αγωνία της για την υποχρηματοδοτηση των σχολικών επιτροπών, διατυπώνει με σχετική της ανακοίνωση η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως τα χρήματα που διαθέτουν οι σχολικές επιτροπές έχουν μειωθεί στη διάρκεια της τριετίας πάνω από 30% με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων έχει από καιρό διατυπώσει την αγωνία της για την υποχρηματοδοτηση των σχολικών επιτροπών. Τα χρήματα που διαθέτουν οι σχολικές επιτροπές έχουν μειωθεί στη διάρκεια της τριετίας πάνω από 30% με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους.

Στα μέσα του Ιανουαρίου προκύπτει, όπως αναμένετo, το θέμα της διάθεσης πετρελαίου, ειδικά στα  σχολεία της Πρωτοβάθμιας.Ο Δήμος Χανίων μας διαβεβαίωσε, ότι μπορεί να διαθέσει τα χρήματα με έκτακτη επιχορήγηση, αλλά το νομικό καθεστώς δεν το επιτρέπει.

Δεδομένου ότι η αναγκαιότητα είναι προφανής και η λύση επιβάλλεται να είναι άμεση ζητάμε  να υπάρξει τροποποίηση της νομοθεσίας για τις επιχορηγήσεις των δήμων και αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών καθ όσον, τα έσοδα τους δεν είναι αντίστοιχα  με τα προβλεπόμενα κατά την ίδρυση του Καλλικράτη, λογω των Μνημονίων.

Ζητάμε το αυτονόητο. Σχολεία όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί βιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία με αξιοπρέπεια και αποδίδουν στην κοινωνία  πολίτες και όχι επαίτες.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook