Χανιά | Διακρατική Συνεργασία | Τριήμερη επίσκεψη στην Βαυαρία

χανιά-διακρατική-συνεργασία-τριήμερ-235162

episkepsi anaptyxiakiΟι Αναπτυξιακές Συμπράξεις «Χανιά Συν-Εργασία» και «Κύδων Συν-Εργασία» στο πλαίσιο της δράσης 3 (Διακρατική Συνεργασία) πραγματοποίησαν τριήμερη επίσκεψη στην Βαυαρία, στην οποία συμμετείχαν ωφελούμενοι του έργου, μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και στελέχη των συντονιστών εταίρων (Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση και Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης).

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 24/3/2015 έως και 26/3/2015 κρίθηκε απόλυτα επιτυχής και μεταξύ άλλων περιελάμβανε:

-Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Διακρατικού Εταίρου “Frau und Beruf” όπου έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της δομής αυτής, για τα προγράμματα που διαχειρίζεται και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επανεκπαίδευση των ανέργων και η επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

-Συνάντηση εργασίας στα γραφεία της ομοσπονδιακής δομής “Beruf Informations Zentrum”, όπου δόθηκαν στους συμμετέχοντες εξηγήσεις και πληροφόρηση για την δομή του ομοσπονδιακού οργανισμού, τις δραστηριότητές του και τους στόχους του. Επίσης, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους ωφελούμενους για τις προϋποθέσεις και τους όρους σύμφωνα με τους οποίους μπορεί κάποια/ος να εργαστεί στην Γερμανία και ειδικότερα στην Βαυαρία.

-Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Διακρατικού Εταίρου “Frauen Computer Schule”. Μια ακόμα ιδιωτική δομή που ασχολείται με την επανεκπαίδευση ανέργων. Η συγκεκριμένη ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

-Επίσκεψη στην “dairy farm Senerei Leben”, όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις μιας σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας γάλατος, παρουσιάστηκε αναλυτικά η μέθοδος με την οποία εργάζονται και τους δόθηκε η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε γευσιγνωσία τυριού και γάλακτος.

-Επίσκεψη στο τουριστικό γραφείο του Fussen

Στο τουριστικό γραφείο του Fussen συναντήθηκαν μέλη του επιμελητηρίου Χανίων και της Ομοσπονδίας Επγγελματιων και Βιοτεχνών Χανίων με τον διευθυντή της δομής και ανταλλάχθηκαν απόψεις και υλικό σχετικά με την τουριστική προβολή των δύο τουριστικών προορισμών αντιστοίχως.

-Επίσκεψη στο “Herzogsagmuhle”

Το κοινωνικό χωριό ήταν μακράν η πιο ενδιαφέρουσα δομή. Έχει ξενώνα βραχείας στέγασης ανοιχτό σε οποιονδήποτε το επιθυμεί. Φιλοξενεί 100 και πλέον άτομα με δωρεάν διαμονή και διατροφή, παρέχει, την δυνατότητα πρακτικής εργασίας στους ωφελούμενους, προγράμματα κατάρτισης και επανένταξης και συνολικά παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε πάνω από 1000 άτομα που έχουν επανενταχθεί σταδιακά με επιτυχία τόσο στην κοινωνία όσο και στην αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα έχει παραγωγικά εργαστήρια για ΑΜΕΑ, διαθέτει φούρνο, αγορά τροφίμων και μια μικρή μονάδα αγροτουρισμού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook