Χανιά | Διαδήλωση – γιορτή ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρόμιου

χανιά-διαδήλωση-γιορτή-ενάντια-στην-512253

Συνεχίζει τον αγώνα της η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων.

Τις επόμενες δράσεις τους ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου σήμερα το απόγευμα, τα μέλη της Πρωτοβουλίας, Αντώνης Σκαμνάκης, Σήφης Χιωτάκης και Κώστας Σταυρουλάκης.

Όπως είπαν, ο «αγώνας στην ευρωπαϊκή επιτροπή συνεχίζεται» μετά την απόφαση της επιτροπής αναφορών να κάνει δεκτή την προσφυγή της ΟΣΥΠΑ και να την παραπέμψει στις αρμόδιες επιτροπές. Παράλληλα, ξεκινά νέος δικαστικός αγώνας, για ποινικά οικονομικά εγκλήματα που σχετίζονται με την μη τήρηση των συμφωνηθέντων από πλευράς Fraport. «Έγινε μία επένδυση χωρίς εγγυητικές. Εάν γίνει μία παραβίαση της σύμβασης, ποια εγγυητική θα καταπέσει αφού δεν έχει καταβληθεί καμία;» ανέφερε ο κ. Σταυρουλάκης.

Η «Πρωτοβουλία» πρόκειται να προσβάλει ακόμη την πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν που δίνει το «πράσινο φως» στην εκχώρηση που κρίνει ότι δεν υπάρχουν «κρατικές ενισχύσεις» στη σύμβαση. «Αναφέρονται σε τρία συγκεκριμένα πράγματα και παρακάμπτουν εντελώς την κρατική ενίσχυση που έχουν λάβει τα αεροδρόμια Χανίων, Θεσσαλονίκης και Σκιάθου για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και η οποία φτάνει τα 500 εκ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Σκαμνάκης.

Ακόμη, αναφορά έγινε στην σύμβαση που υπέγραψε η Fraport για την πυροσβεστική κάλυψη των αεροδρομίων που θα οδηγήσει στην αποψίλωση πυροσβεστικών σταθμών σε Σούδα και Κάντανο, «αγνοώντας τα τοπικά προβλήματα». Ακόμα και τα 11 εκ. ευρώ τον χρόνο που θα καταβάλει η εταιρεία στο κράτος, θα τα εισπράττει από τους επιβάτες από το ειδικό «τέλος ασφαλείας» τόνισε ο κ. Σταυρουλάκης.

Τέλος, η Πρωτοβουλία ετοιμάζει για το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου, κρητικό γλέντι στην Πλατεία Αγοράς, αμέσως μετά την παρέλαση και καλεί όλον τον κόσμο για συμμετοχή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook