Χανιά | Δες εδώ όλες τις εκδηλώσεις για την εορτή των Θεοφανίων

χανιά-δες-εδώ-όλες-τις-εκδηλώσεις-για-118142

theofaneiaΜε την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοφανίων την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές των Χανίων.

Αναλυτικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ι.Μ. Κυδωνίας & Αποκορώνου και του Ναυστάθμου Κρήτης:

ΩΡΑ 06.30

Όρθρος-Θεία Λειτουργία-Μέγας Αγιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό των   Χανίων.

ΩΡΑ 10.30

Σχηματισμός πομπής προς το Λιμένα Χανίων όπου θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού (έμπροσθεν 1ου Λιμενικού Τμήματος Χανίων).

Η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 06-01-2015 στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης της πόλης των Χανίων που βρίσκεται στην ενορία του Αγίου Ιωάννη (στο τέρμα της οδού Ηγουμένου Γαβριήλ). Η τελετή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Με μεγαλοπρέπεια θα εορτασθούν και φέτος τα Θεοφάνεια στην Αγία Μαρίνα, στα Χανιά.

Όπως ανακοίνωσε η Ενορία Αγίας Μαρίνας, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί θα γίνει ο Αγιασμός των Υδάτων (στον Δεύτερο μόλο της Αγίας Μαρίνας πίσω από το φαρμακείο).

Μικροί βουτηχτές θα πέσουν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και δεκάδες περιστέρια θα πλημμυρίσουν τον ουρανό της Αγίας Μαρίνας.

Για 38η χρονιά ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Χανίων θα κόψει την πίτα του μαζί με τον Αγιασμό των υδάτων, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου στο Καλαμάκι, στα Χανιά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Χανίων, με έτος ιδρύσεως το 1977 και έδρα το Καλαμάκι, σε συνεργασία με την Ενορία Αγίου Φανουρίου Γαλατά, σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του -για 38η συνεχή χρονιά- μαζί με τον Αγιασμό των υδάτων, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Φώτων, στις 12 το μεσημέρι, στην πλαζ Καλαμάκι Χανίων. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα με βασιλόπιτα και κονιάκ”.

Ο Δήμος Πλατανιά σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 5:00 μ.μ., ημέρα εορτασμού των Θεοφανίων, σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη απονομή επαίνων στους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο συνεδριακό κέντρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμβάρι.

Π ρ ό γ ρ α μ μ α ε κ δ ή λ ω σ η ς

• Απολυτίκιο εορτής -Κοπή Αγιοβασιλόπιτας της Ο. Α. Κ.

• Χαιρετισμοί.

• Απονομή επαίνων στους επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που κατάγονται από το Δήμο Πλατανιά .

• Παραδοσιακό Κέρασμα

Επίσης, το πρωί της 6ης Ιανουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αγιασμός των Υδάτων στις Τοπικές Κοινότητες Κολυμβαρίου, Ταυρωνίτη και Καμισιανών σε συνεργασία Τοπικών Κοινοτήτων και Ενοριών.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων με την ευκαιρία του εορτασμού των Θεοφανίων σας προσκαλεί την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 16.45 στο κολυμβητήριο Χανίων (πισίνα 25 μέτρων, είσοδος από αποδυτήρια) όπου και θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων.

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook