Χανιά | Δεν χρηματοδοτείται έργο στον Αποκόρωνα | Επίθεση Κουκιανάκη στο Δήμαρχο Γ. Μαρκάκη

χανιά-δεν-χρηματοδοτείται-έργο-στον-α-75973

diktio idrodotisisΓια απαξίωση του δημοτικού Συμβουλίου και αποφυγή ενημέρωσης για την πορεία των έργων, κατηγορεί το δήμαρχο Αποκόρωνα Γιάννη Μαρκάκη, με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Αφορμή η μη χρηματοδότηση του έργου για την «Κατασκευή δεξαμενών αποθήκευσης και ενίσχυση δικτύων διανομής πόσιμου νερού Δήμου Αποκορώνου  » στον Άξονα Προτεραιότητας » Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφ. Κρήτης » του Επιχειρησιακού Προγράμματος » Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου.»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

«Απαξίωση για μία ακόμη φορά επέδειξε ο Δήμαρχος Αποκόρωνα κος Μαρκάκης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και συζητήθηκε ο απολογισμός του 2012.

Έλλειψη και αποφυγή ενημέρωσης για την πορεία των έργων καθώς επίσης και αδικαιολόγητη απόκρυψη για την  Απόρριψη Αίτησης Χρηματοδότησης/Μη Ένταξης της Πράξης με τίτλο » Κατασκευή δεξαμενών αποθήκευσης και ενίσχυση δικτύων διανομής πόσιμου νερού Δήμου Αποκορώνου  » στον Άξονα Προτεραιότητας » Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφ. Κρήτης » του Επιχειρησιακού Προγράμματος » Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου.

Το προαναφερθέν απενταγμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1272100 ευρώ θα κάλυπτε την κατασκευή δύο δεξαμενών συνολικής χωρητικότητας 1100 κυβικών μέτρων νερού σε ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΩΡΙΟ & ΦΟΝΕ καθώς και ενίσχυση δικτύων διανομής πόσιμου νερού αρκετών χιλιομέτρων.

Επιπροσθέτως το πρόγραμμα προέβλεπε αντικατάσταση αντλιοστασίου ΣΑΜΩΝΑ κ.α

Η προχειρότητα και η έλλειψη συντονισμένων οδηγιών από πλευράς της Δημοτικής Αρχής  ως προς την επαρκή πληρότητα και ωριμότητα της προτεινόμενης πράξης, είχε ως αποτέλεσμα την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΑΠΟΡΡΙΨΗ του έργου από πλευράς της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ μιας και δεν είχε υποβληθεί η απαιτούμενη ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ για το σύνολο του προτεινόμενου έργου.

Καλούμε τον κ Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του και του προτείνουμε να προβεί στην συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από μέλη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την ένταξη του έργου το οποίο θεωρούμε ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ για τις ανάγκες του Δήμου και την ανάπτυξη της περιοχής.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook