Χανιά | Δεν πληρώνει τις εισφορές του 1 στους 2 μηχανικούς

χανιά-δεν-πληρώνει-τις-εισφορές-του-1-σ-530784

Νέες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και κουτσούρεμα στις συντάξεις των μηχανικών φέρνει η νέα συμφωνία, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν χθες, σε εκδήλωση του ΤΕΕ τΔΚ, στα Χανιά, με θέμα το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Μιλώντας στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ Κωνσταντίνος Μακέδος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν υπόψη από τον ΕΦΚΑ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του επαγγέλματος των μηχανικών, κάτι που δεν έχει γίνει έως τώρα, προκαλώντας προβλήματα και δυσλειτουργίες. Αναφέρθηκε ακόμα στον αναπτυξιακό ρόλο που διεκδικεί να παίξει το ΤΣΜΕΔΕ αλλά και στην στήριξη που παρέχει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, επισημαίνοντας πως αν το κομμάτι της εγγυοδοσίας μεταφερθεί στις τράπεζες, θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα.

Ερωτηθείς δε για το κατά πόσο οι μηχανικοί έχουν την οικονομική δυνατότητα να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ανέφερε πως το 2016, η εισπραξιμότητα ήταν περίπου στο 50%. Ωστόσο, εξήγησε ότι αναμένονται τα γραπτά στοιχεία με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κατάστασης για να εντοπιστεί πού είναι το πρόβλημα και ποια είναι τα εισοδήματα εκείνα που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. Παρότι με τον νέο ασφαλιστικό νόμο όπως είπε, ωφελήθηκαν οι μηχανικοί με τα πολύ χαμηλά εισοδήματα των 10.000 – 15.000 ευρώ ετησίως, η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει και για τα μεσαία και υψηλότερα εισοδήματα, σε ένα πλαίσιο αναπτυξιακής λογικής.

Στις αλλαγές στο ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΜΥΔΑΣ, Παναγιώτης Μούζιος ενώ η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Λευτέρη Κοπάση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook