Δεν πάει στο Ακρωτήρι το εργοστάσιο της Ξυλοκαμάρας | Ο Καλογερής στον SUPER FM

δεν-πάει-στο-ακρωτήρι-το-εργοστάσιο-τη-121330

kalogerisΣενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής το ενδεχόμενο μεταφοράς του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα στο Ακρωτήρι.

Μιλώντας στον SUPER FM 89.6 ο κ. Καλογερής για το υπό αναθεώρηση χωροταξικό σχέδιο της Κρήτης, το οποίο παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου σημείωσε για το θέμα της ενδεχόμενο μεταφοράς του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα στο Ακρωτήρι, μεταξύ άλλων, πως σε 20 χρόνια το εργοστάσιο δεν θα υπάρχει καν, καθώς ακόμα και η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται με διαφορετικό τρόπο, όπως και η διασύνδεση της Κρήτης.

Σε ότι αφορά το κομμάτι του τουρισμού και το ότι προτείνεται να είναι το Ηράκλειο, σταθμός εκκίνησης της κρουαζιέρας στην Κρήτη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης είπε πως αυτό προτείνεται γιατί οι τουριστικές υποδομές είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η παροχή υπηρεσιών να γίνεται πιο εύκολα και καλύτερα.

Ο κ. Καλογερής σημείωσε πως αν τα Χανιά βελτιώσουν κάποια πράγματα στο λιμάνι της Σούδας, και συγκεκριμένα τις υποδομές τους, τότε και τα Χανιά θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σαν σταθμός εκκίνησης.

Αναφορικά με τις οχλούσες δραστηριότητες ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως η μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης, για την εγκατάσταση τέτοιων δραστηριοτήτων σε όλη την περιφέρεια.

Αυτή η μελέτη είναι στη διάθεση της μελετήτριας η οποία μπορεί να την αξιοποιήσει ανάλογα.

Επίσης υπάρχει μια μελέτη της περιφέρειας για τα βιοτεχνικά πάρκα, η οποία περιλαμβάνει προτεινόμενες περιοχές από όλο το νησί, για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Καλογερής σημείωσε πως η μελετήτρια έχει όλα τα όπλα προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για το χωροταξικό που θα συμβάλουν στην ορθολογική ανάπτυξη του νησιού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook