Χανιά | Δεν μπορούν να κάνουν επείγουσα μαγνητική σε 19 μηνών κοριτσάκι | Απίστευτη καταγγελία

χανιά-δεν-μπορούν-να-κάνουν-επείγουσα-255140

Στο έλεος του Θεού και σίγουρα όχι, του διαλυμένου συστήματος υγείας βρίσκονται μικρά παιδιά στην Κρήτη.

Σοβαρή καταγγελία Χανιώτη, πατέρα μωρού 19 μηνών, η οποία έγινε στο zarpanews.gr, καταδεικνύει για άλλη μια φορά τις αδυναμίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης ολόκληρης, καθώς όπως προκύπτει από τα γεγονότα στα νοσοκομεία του νησιού δεν είναι δυνατόν να γίνει μια μαγνητική τομογραφία ακόμα και σε μια τόσο ευαίσθητη περίπτωση είτε γιατί τα μηχανήματα έχουν πρόβλημα είτε γιατί δεν υπάρχουν γιατροί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο zarpanews.gr το μόλις 19 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται από το προηγούμενο Σάββατο στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χανίων με πυρετικούς σπασμούς.

Η διάγνωση των γιατρών προκειμένου να διαγνωσθεί η αιτία των σπασμών και να καθορισθεί θεραπεία, είναι να γίνει άμεσα μαγνητική.

Η εξέταση όμως δεν μπορεί να γίνει στα Χανιά καθώς δεν υπάρχει ειδικός αναισθησιολόγος και για αυτό αποφασίσθηκε το παιδί να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Όμως και στο Ηράκλειο δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι γιατροί δηλαδή ένας στον αριθμό σε κάθε νοσοκομείο, καθώς έχουν άδεια μέχρι τις 7 Ιανουαρίου με συνέπεια η μεταφορά να ακυρωθεί.

Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι το μωρό να παραμένει νοσηλευόμενο στα Χανιά ενώ η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σοβαρή από τους ίδιους τους γιατρούς της παιδιατρικής κλινικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του.

Αλήθεια αυτό μας αξίζει σαν λαός; Κάντε κάτι επιτέλους…

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Δεν μπορούν να κάνουν επείγουσα μαγνητική σε 19 μηνών κοριτσάκι | Απίστευτη καταγγελία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook