Χανιά | «Δεν μπορούμε να μας αγνοούν άλλο οι ελληνικές Κυβερνήσεις» λέει ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair

χανιά-δεν-μπορούμε-να-μας-αγνοούν-άλλ-285942
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που η Ryanair αντιμετωπίζεται από τις ελληνικές Κυβερνήσεις, μετέφερε ο εμπορικός διευθυντής της ιρλανδικής εταιρίας David o’ Brien που βρέθηκε σήμερα στα Χανιά για την παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος για το 2016. Πάντως, η χαμηλού κόστους αεροπορική, διατηρεί και ενισχύει την παρουσία της στα Χανιά, με 28 δρομολόγια το επόμενο καλοκαίρι, περισσότερες πτήσεις από και προς Δουβλίνο και επέκταση των πτήσεων από και προς Πίζα. Ακόμη, τα Χανιά είναι μια υποψήφια βάση για δεύτερο αεροσκάφος, κάτι που όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί.

«¨Η Ryanair είχε περισσότερα σχέδια για την παρουσία της στα Χανιά. Κάναμε κάποιες προτάσεις στην Κυβέρνηση κι αυτές απορρίφθηκαν. Επίσης, υπάρχει το ρίσκο του ιδιωτικού μονοπωλίου που είναι χειρότερο από ένα κρατικό μονοπώλιο κι αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ανάπτυξη και θα έχει επιπτώσεις στους επιβάτες ενώ πιθανό να περιορίσει την τουριστική κίνηση στην πολύ υψηλή τουριστική περίοδο» τόνισε ο κ. o’ Brien.

«Μεγαλώνουμε κατά 10%. Συνέβησαν πάρα πολλά τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. Το ότι μένουμε εδώ και μάλιστα αυξάνουμε την παρουσία μας κατά 10% είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, τη στιγμή που άλλες εταιρείες φεύγουν. Προτείναμε στην κυβέρνηση δωρεάν πτήσεις αν μηδένιζαν τους φόρους για όσο διαρκούσαν τα capital controls αλλά δεν το δέχτηκαν. Στείλαμε γραπτή πρόταση στην κα Κεφαλογιάννη να μειώσουν τους φόρους για να διατηρήσουμε και τον χειμώνα τις πτήσεις από Λονδίνο. Δεν μας απάντησε. Ζητήσαμε το ίδιο από τη νέα υπουργό, την κα Κουντουρά, να μειώσει τους φόρους για να ξεκινήσουμε τις πτήσεις μας νωρίς τον Μάρτιο – καμία απάντηση. Μετά απ’ αυτά, ναι, είναι μεγάλη υπόθεση που είμαστε εδώ» είπε χαρακτηριστικά, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γιατί δεν έχει αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει σπουδαίες ανακοινώσεις (περισσότερες πτήσεις κλπ).

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό ανάπτυξης της προηγούμενης κυβέρνησης, Γιώργο Σταθάκη, ο o’ Brien, αποτίμησε θετικά την στάση του λέγοντας ότι «θεωρώ ότι ο κ. Σταθάκης, καταλαβαίνει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η ιδιωτικοποίηση», σχολιάζοντας ωστόσο «όμως δεν είμαι σίγουρος για το πού θα ληφθούν οι αποφάσεις το επόμενο διάστημα».

Εισιτήρια από 17,99 ευρώ!

Τέλος, με την αφορμή της ανακοίνωσης του καλοκαιρινού προγράμματος για το 2016, από σήμερα και μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης υπάρχουν διαθέσιμα προς κράτηση εισιτήρια από 17.99 €, στα δρομολόγια από Χανιά προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. «Καθώς οι συγκεκριμένοι χαμηλοί ναύλοι θα εξαντληθούν σύντομα, οι πελάτες μας θα πρέπει να συνδεθούν στην ιστοσελίδα www.ryanair.com ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook