Χανιά | Δεν θα πούμε το νερό – νεράκι | Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

χανιά-δεν-θα-πούμε-το-νερό-νεράκι-σύ-342006
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεν θα πούμε το νερό νεράκι σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και είχε ως θέμα την διαχείριση του υδάτινου δυναμικού του νομού.

Όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη και με την συμμέτοχη υπηρεσιακών παραγόντων της Αντιπεριφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και εκπροσώπων ΤΟΕΒ, αν και η χρονιά σε ότι αφορά τις ποσότητες νερού ήταν πολύ άσχημη, παρόλα αυτά δεν θα προκύψει έλλειψη ούτε σε νερό ύδρευσης ούτε σε νερό άρδευσης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όπως τονίσθηκε τόσο από τον κ. Βουλγαράκη, όσο και από υπηρεσιακούς παράγοντες κατά την διάρκεια της σύσκεψης αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι, είναι πως είναι απαραίτητη η λελογισμένη χρήση του νερού, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου και η ζήτηση εξαιτίας της αύξησης των επισκεπτών είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία ότι θα σημειωθεί έλλειψη νερού, τονίζοντας παράλληλα πως με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά ήταν κακή, οι υπηρεσίες από φέτος θα αρχίσουν να ψάχνουν εναλλακτικές δυνατότητες εξοικονόμησης νερού, εφαρμόζοντας την λεγόμενη αναρίθμηση, δηλαδή την δημιουργία νέων γεωτρήσεων ή την διερεύνηση άντλησης μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού από τις ήδη υπάρχουσες.

Άδεια για μια νέα γεώτρηση έχει πάρει ο ΤΟΕΒ Βαρυπέτρου και έχουν επίσης ζητήσει η ΔΕΥΑΧ και ο ΟΑΚ, που θα συνεισφέρουν σε ποσότητες νερού.

Σημειώνεται επίσης πως σε ότι αφορά την λίμνη της Αγιάς ότι όπως ειπώθηκε στην σύσκεψη η στάθμη της δεν θα κατέβει πέραν ενός συγκεκριμένου σημείου και όπως τόνισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μαρίνος Κριτσωτάκης «μέλημα μας είναι να κρατήσουμε την λίμνη της Αγιάς γεμάτη».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook