Χανιά | Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Μανόλης Σκουλάκης;

χανιά-δεν-θα-είναι-ξανά-υποψήφιος-ο-μα-68068

skoulakis_dimarxosΜέλος του κινήματος «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος» φέρεται να είναι και ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το αυτοδιοικητικό site aftodioikisi.gr.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφοριες ο κ. Σκουλάκης αναμένεται να δημοσιοποιήσει την πρόθεση του να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το δημοσίευμα του aftodioikisi.gr. αναφέρει τα παρακάτω:

«Σχεδόν τέσσερις μήνες απομένουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ένα κίνημα δείχνει να προσελκύει ολοένα και περισσότερους δημάρχους: Το κίνημα του «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος».

Ο ένας μετά τον άλλον, δήμαρχοι από όλη την επικράτεια, ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να μην θέσουν ξανά υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν τους «διαδόχους» τους, ενώ άλλοι αναμένται να το δημοσιοποίησουν το επόμενο διάστημα. Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται οι δήμαρχοι: Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής, Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής και Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν να μην είναι ξανά υποψήφιοι : ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στην ΚΕΔΕ, Κώστας Τζανακούλης, ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, ο δήμαρχος Κέας Αντώνης Δεμέναγας, αλλά και ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής.

Δεν θα είναι υποψήφιος στο δήμο του ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος που θα είναι υποψήφιος στο Δήμο Πατρεών, ενώ το σκέφτονται, ενώ οι δήμαρχοι Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης και Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης το σκέφτονται για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα. Να είναι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Πελοποννήσου επιθυμούν οι δήμαρχοι Λειψών Μπενέτος Σπύρου και Δημήτρης Μαραβέλιας ωστόσο δεν εξαρτάται από τους ίδιους, καθώς αναμένουν την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώτος και της ΝΔ ο δεύτερος.

Αυτοί που το έχουν ανακοινώσει επίσημα

Όσο για τους δημάρχους που το έχουν ανακοινώσει επίσημα, είτε γιατί, όπως λένε, «θέλουν να αφιερώσουν χρόνο στην οικογένεια τους» είτε «γιατί επιθυμούν να δώσουν τα ηνία του δήμου σε νέες δυνάμεις, είτε γιατί «έτσι σκοπεύουν να δείξουν την αντίδρασή τους απέναντι στην απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης», είναι οι εξής:

Δήμος Βέροιας

Την πρόθεσή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος, ανακοίνωσε επίσημα η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Όπως είπε η δήμαρχος, «η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την υποβολή παραίτησης, το περασμένο καλοκαίρι, αντιδρώντας στην πλήρη απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης». Στην τοποθέτησή της η δήμαρχος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα μέλη της παράταξής που «σήκωσαν  κεφάλι ενόψει των εκλογών» και τους κάλεσε να παραιτηθούν άμεσα από τις έμμισθες θέσεις τους, ειδικά από τη στιγμή που δημόσια καταγγέλλουν την διοίκηση του δήμου.

Δήμος Βόλβης

Η απόφαση να μην θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές οδήγησε τον δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη να παραιτηθεί από το δημαρχιακό αξίωμα το Νοέμβρη του 2013. Παρουσίαζοντας τον απολογισμό του έργου του, κ. Γαλαμάτης δήλωσε: «Τους λίγους μήνες που απομένουν έως τις εκλογές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και 3-4 «προεκλογικοί» μήνες, πρόκειται να ληφθούν ιδιαίτερα δεσμευτικές αποφάσεις για το μέλλον του δήμου Πιστεύω όμως ότι  δεν είναι ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά ορθό να αποφασίσω για λύσεις, για τις οποίες δεν θα έδινα τη δυνατότητα στους πολίτες να με κρίνουν, κάτι που είναι έξω από την πολιτική μου φιλοσοφία». Στη θέση του Δημήτρη Γαλαμάτη εξελέγη δήμαρχος ο Διαμαντής Λιάμας . Ο κ. Λιάμας ήταν αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Οικονομικών, Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αρμόδιος για τη δημοτική ενότητα Αρέθουσας.

Δήμος Βύρωνα

Να μην είναι ξανά υποψήφιος ανακοίνωσε και ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. Ο ίδιος λέει ότι αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με την οικογένεια του και με το επαγγελματικό του μέλλον. Το Νίκο Χαρδαλιά θα «διαδεχτεί» ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστος Γώγος.

Δήμος Λέσβου

Ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος έχει ήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος και ότι θα το σκεφτεί μόνο εάν σπάσει η Λέσβος, πράγμα μάλλον απίθανο με τα σημερινά δεδομένα.

Δήμος Λευκάδας

Τις πρώτες κιόλας μέρες του 2014 ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής έκανε έναν απολογισμό της τριετίας του στα ηνία της δημοτικής αρχής ανακοινώνοντας παράλληλα ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο κ. Αραβανής δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε το έργο μας μέχρι 31/8/2014 με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα, για να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα προς όφελος της Λευκάδας μας, των συμπολιτών μας, όλων μας. Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2014, δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος.»

Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης

Το γεγονός πως δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου επιβεβαίωσε με δημόσια δήλωση του ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός. «Είναι από καιρό γνωστό ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 δεν θα είμαι υποψήφιος. Μετά από τρείς θητείες στο τιμητικό αξίωμα του Δημάρχου, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουν νέες δυνάμεις την ευθύνη διαχείρισης των υποθέσεων του Δήμου. Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωκιανός.

Δήμος Νότιας Κυνουρίας

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης. Ο κ. Μαρνέρης, όπως δήλωσε,  οφείλει στον εαυτό του και στην οικογένειά του να επιστρέψει σε αυτούς, αλλά επιθυμεί να είναι υποψήφιος ως δημοτικός σύμβουλος σε οποιοδήποτε συνδυασμό ακολουθήσει συγκεκριμένη κατεύθυνση και πολιτική

Δήμος Ξάνθης

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης είχε ανακοινώσει από την αρχή της θητείας του ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Ξύδης έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Δήμαρχος Σικίνου

Το τέλος της αυτοδιοικητικής του πορείας, προανήγγειλε ο δήμαρχος Σικίνου Ιωάννης Συρίγος:«Δύο τετραετίες, είναι αρκετές και πιστεύω πως έτσι πρέπει να κάνουν όλοι», είπε ο δήμαρχος, μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο. «Πιστεύω ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες». Η επόμενη «φουρνιά» της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας Σικίνου θα έχει ως επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μαράκη. «Πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια που ήταν μαζί μου, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και θα τα καταφέρει», είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας παράλληλα, ότι δεν θα είναι ούτε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. «Δεν θέλω να πιστεύουν πως πίσω από νέο δήμαρχο θα είμαι εγώ», υπογράμμισε.

Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης

Ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ανακοίνωσε από τα τέλη Νοεμβρίου στη δημοτική του ομάδα ο επί 24 χρόνια και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας.»

 

Πηγή : aftodioikisi.gr

One thought on “Χανιά | Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Μανόλης Σκουλάκης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook