Χανιά | Δεν άντεξε στην αδιαφορία και στο χρόνο και κατέρρευσε ιστορική γέφυρα στο Κακοδίκι | Photos + Video

χανιά-δεν-άντεξε-στην-αδιαφορία-και-στ-641044

Τι κι αν πριν από τρία και πλέον χρόνια, υπήρχαν κάποιοι που ανησυχούσαν για την ιστορική γέφυρα στο Κακοδίκι, που αντιμετώπιζε πρόβλημα στατικότητας, ευελπιστώντας σε παρέμβαση για την διάσωση της, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος οι ανησυχίες αυτές δεν εισακούστηκαν.

Η γέφυρα τελικά παραδόθηκε στην φθορά του χρόνου και κατέρρευσε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες της κας Δέσποινας Τζιάκη, το γεφύρι εδω και κάποιες ημέρες δεν άντεξε και κατέρρευσε.

Για την ιστορία, η μονότοξη γέφυρα στον Κακοδικιανό ποταμό είναι ένα έργο που ξεκίνησε το 1903 επί ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και είχε  χαρακτηριστεί νεότερο ιστορικό μνημείο.

Παρόλα αυτά όμως, όπως φαίνεται ουδείς ενδιαφέρθηκε για την διάσωση του.

Κρίμα…

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Δεν άντεξε στην αδιαφορία και στο χρόνο και κατέρρευσε ιστορική γέφυρα στο Κακοδίκι | Photos + Video

  1. Κριμα!!!η εφορεια νεοτερων μνημειων θα πρέπει να αποκαταστησει την αρχικη εικονα του μνημειου!!!όπως θα πρέπει να αναδειξει καποια στιγμη τα μνημεια της εποχης της Κρητικης πολιτειας!!!Οπως πχ το παλατι που στεγαζε τον υπατο αρμοστη στη Χαλεπα διπλα από την οικια Ελ.Βενιζέλου,το Γαλλικο προξενειο στη Χαλεπα και την οικια Σβαιτς εξισου στη Χαλεπα…κτιρια στολιδια της εποχης εκεινης και μαρτυρες ιστοριας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook