Χανιά | Δήμος και πολίτες μαζί για μια βιώσιμη πόλη

χανιά-δήμος-και-πολίτες-μαζί-για-μια-β-256031
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στον χώρο του δημοτικού κινηματογράφου «Κήπος», στο πλαίσιο της οποίας έγιναν και οι βραβεύσεις για τον πιο «πράσινο» κήπο και το πιο «πράσινο» μπαλκόνι, ενώ δόθηκαν και οι έπαινοι για την παλιά πόλη. Οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις σκέψεις του βιολόγου Πέτρου Λυμπεράκη για την «βιώσιμη ανάπτυξη» και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου και της ΔΕΔΙΣΑ προς αυτήν την κατεύθυνση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Προσπαθούμε με δράσεις να ενθαρρύνουμε τους Χανιώτες για να συμβάλουν και αυτοί στην βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Ετοιμάζουμε μια σειρά δράσεων για την ενίσχυση του ρεύματος διαλογής στην πηγή, όσον αφορά το γυαλί ενώ ήδη έχει γίνει προμήθεια δύο απορριματοφόρων και χιλίων καφέ κάδων για να συμβάλουμε κι εμείς στη διαλογή του οργανικού υπολείμματος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενός πολύ καλής ποιότητας κόμποστ που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γεωργική χρήση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, Μιχάλης Τζινευράκης.

Ο διευθυντής της επιχείρησης, μαζί με στελέχη και εργαζομένους, μοίραζαν δωρεάν στον κόσμο δείγμα από το εξαιρετικής ποιότητας Χανιώτικο φυτόχωμα που παράγει η επιχείρηση και το οποίο εδώ και μερικούς μήνες πωλείται στα φυτώρια και στα garden centres, με τα πρώτα «μηνύματα» από την τοπική αγορά να είναι ιδιαίτερα θετικά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δράσεις

Χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φραγγεδάκης, ο οποίος, σε δήλωσή του, τόνισε:»Είναι μια μέρα προβληματισμού, μια μέρα «ευκαιρία» να ακούμε τους ανθρώπους, να προβληματιζόμαστε και να βγάζουμε συμπεράσματα για το πώς μπορούμε να κινηθούμε στο μέλλον» και κάλεσε τον κόσμο να κάνει την αυτοκριτική του ατομικά αλλά και σε συλλογικό επίπεδο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, ευχαρίστησε και συνεχάρη την διεύθυνση καθαριότητας, πρασίνου και περιβάλλοντος για την εκδήλωση και αναφέρθηκε στις δράσεις που γίνονται στα σχολεία «για να καταλάβουν τα παιδιά από νωρίς πώς γίνεται η ανακύκλωση, πώς πρέπει να βγάζουμε τα σκουπίδια έξω, πώς φυτεύουμε και πώς φροντίζουμε τα δέντρα, πώς φερόμαστε στις παραλίες».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Βραβεύσεις

Στη συνέχεια, έγιναν οι βραβεύσεις. Για τον πιο «πράσινο» κήπο, βραβεύτηκαν οι:

Άννα Τσιμπινού

Μαρία Παντελάκη

Κατερίνα Κουτσοχεράκη

Για το πιο «πράσινο» μπαλκόνι, οι:

Λεωνίδας Μαραγκάκης

Σοφία Μανινάκη

Ιωσηφίνα Ρηγάκη

Επαίνους για την παλιά πόλη, πήρα οι:

Μαρία Ανδρεαδάκη

Μανώλης Παπαδογιωργάκης

Ελευθερία Μπιτζανάκη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook