Χανιά | Δήμαρχος Γαύδου : «Όμηρος το νησί από την ΑΝΕΝΔΥΚ»

χανιά-δήμαρχος-γαύδου-όμηρος-το-νησ-244736

kallinikouΚόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη Δήμαρχο Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου και την ΑΝΕΝΔΥΚ, με αφορμή την απόφαση της ναυτιλιακής εταιρείας να εκτελέσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2015 τα δρομολόγια από Χώρα Σφακίων και Παλαιόχωρα προς το ακριτικό νησί βραδινές ώρες. Η Δήμαρχος κάνει λόγο για ομηρία του νησιού από την ΑΝΕΝΔΥΚ, ενώ η εταιρεία απαντά ότι τα νυχτερινά δρομολόγια θα είναι προσωρινά έως ότου επισκευαστεί το πλοίο «Σαμαριά» που έχει υποστεί βλάβη.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις της στα Δημοτικά Νέα η Δήμαρχος Γαύδου δημοσιοποιεί εύλογα ερωτήματα που εκφράζουν σκέψεις των κατοίκων του νησιού: «Δεν μας εξηγεί ο υπεύθυνος της εταιρείας ΑΝΕΝΔΥΚ κ. Μπραουδάκης για πιο λόγο δεν είναι αναρτημένα – δημοσιοποιημένα τα υπόλοιπα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της περιόδου μέχρι και τις 30.10.2015 που λήγει η σύμβαση της εταιρίας; Αφού εξυπηρετεί η εταιρία όπως ακούσαμε να λέει ο ίδιος την ακτοπλοϊκή γραμμή, εμείς γιατί δεν γνωρίζουμε τα δρομολόγια; Γιατί και πριν δεκαπέντε μέρες το πρόβλημα προϋπήρχε; Τότε δεν υπήρχε βλάβη σε κανένα καράβι, κι όμως…

Μήπως και στις 15.5.2015 θα εξακολουθούμε να μην έχουμε σταθερά δρομολόγια όπως εδώ και χρόνια ζητάνε οι Γαυδιώνες; Ποιος ο λόγος να απειλούν τους κατοίκους του νησιού ότι “καράβι δεν ξανάρχεται” κάθε φορά που λήγουν τα εγκεκριμένα δρομολόγια; Μπορεί η εταιρία να ψάχνει εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο μου, αλλά εγώ ως Δήμαρχος που λειτουργώ με λαϊκή εντολή, έχω χρέος να υπερασπιστώ την φωνή των κατοίκων του νησιού.

Ας καταλάβει ο κ. Μπραουδάκης ότι τα χρήματα που εισπράττει η εταιρία του για τις άγονες γραμμές της Γαύδου πρέπει να πιάνουν τόπο και να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Είναι παράλογο ή θεωρείται επίδειξη εξουσίας το να θέλουμε σταθερά δρομολόγια και δηλωμένα για όλη την περίοδο της σύμβασης;» καταλήγει η Δήμαρχος Γαύδου κ. Καλλίνικου.

Πηγή : dimotikanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook