Χανιά | Δέχεται να αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής για τη δακοκτονία ο γεωπόνος Κώστας Χαρτζουλάκης

χανιά-δέχεται-να-αναλάβει-επικεφαλής-267479

Σειρά του γεωπόνου κ. Κωστα Χαρτζουλάκη ήταν να απαντήσει στον δήμαρχο Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη, σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την δακοκτονία στην Κίσσαμο.

Ο κ. Χαρτζουλάκης αποδέχεται την πρόσκληση του δημάρχου της Κισσάμου να αναλάβει «επικεφαλής της επιτροπής για να εφαρμόσουμε σωστά τη δακοκτονία, όχι όμως να πείσω κάποιους για μια διαδικασία που δεν έχει νομική βάση.»

Η απάντηση:

«Κύριε Σταθάκη,

Έχω εκφράσει δημόσια ότι δεν αντιδικώ και δεν κατηγορώ κανένα. Εκφράζω τις απόψεις μου ως δημότης και στην  προκειμένη περίπτωση ως ειδικός με εμπειρία πάνω από 35 χρόνια. Δεν καταλάβατε ότι δεν είναι εκτίμηση, που κάποιος μπορεί να διαφωνεί, και είναι θεμιτό. Είναι επιστημονική τεκμηρίωση και γι αυτό όλοι συμφωνούν  μαζί μου.

Λυπάμαι που δεν έχετε ακόμα κατανοήσει το πρόβλημα που θα προκύψει για το κυριότερο αγροτικό προϊόν του δήμου μας, το ελαιόλαδο (υπάρχουν ήδη οι αποδείξεις). Και γιατί δεν έχετε τη δημοκρατική ευαισθησία να ενημερώσετε γι αυτό τους Τοπικούς Συμβούλους και τους ελαιοπαραγωγούς, αν και σας το ζήτησε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με το υπ αρ. υπ’ αρ. 19294/25-1-2017 έγγραφο.

Αντί να σκύψετε στο πρόβλημα για να βελτιωθεί η κατάσταση, όπως κάνουν σε όλους τους ελαιοκομικούς δήμους της Κρήτης και της χώρας, κατηγορείτε τους πάντες, βλέπετε μόνο εχθρούς και δυστυχώς παραπληροφορείτε. Επικαλείσθε λύσεις που απαιτούν αλλαγές του νομικού πλαισίου που διαρκούν χρόνια! Στον άρρωστο δεν προτείνουν αυτοκτονία, αλλά θεραπεία.

Από τον Ιανουάριο του 2016, που κάναμε την ενημερωτική συνάντηση στο δημαρχείο, αλλά και με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις και ενέργειες (πιλοτική εφαρμογή στο Δ.Δ. Κισάμου και Λουσακιών), υποστηρίζω ‘’μέχρι να βρείτε, όπως ισχυρίζεστε  κάτι άλλο, να βελτιώσουμε το υπάρχον». Οι βελτιώσεις έχουν αποτέλεσμα, δεν κοστίζουν και εφαρμόζονται με επιτυχία σε όλο και περισσότερες περιοχές της Κρήτης και της χώρας.

Σας ενημέρωσα ότι είμαι στη διάθεσή σας αφιλοκερδώς για την υλοποίηση του προγράμματος για τον πρωτογενή τομέα και να γίνει ο δήμος μας πρότυπο για τη Κρήτη και όχι μόνο. Όχι μόνο για τη καταπολέμηση του δάκου, αλλά για την συνεχή ενημέρωση των αγροτών, για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ανάπτυξη δικτυακής πύλης ενημέρωσης. Δυστυχώς ακόμα περιμένω …Και βέβαια να αναλάβω επικεφαλής της επιτροπής για να εφαρμόσουμε σωστά τη δακοκτονία, όχι όμως να πείσω κάποιους για μια διαδικασία που δεν έχει νομική βάση.

Πιστεύω ότι ως δημότης και ως επιστήμονας έκανα το χρέος μου. Μη συμβάλετε, από άγνοια ή σκοπιμότητες, στην επιχειρούμενη απαξίωση του τοπικού ελαιολάδου. Η Κίσαμος δεν θα σας το συγχωρήσει!

Κίσαμος 12/4/2017

Κ. Σ. Χαρτζουλάκης»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook