Χανιά | Δέσμευση από Χρυσοχοίδη για το Βόρειο Οδικό άξονα πήρε ο Μαρκογιαννάκης

χανιά-δέσμευση-από-χρυσοχοίδη-για-το-β-24842

boakΔεσμεύσεις για μια ολοκληρωμένη λύση για το Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης απέσπασε ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ο προεδρεύων αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης βρήκε την ευκαιρία να παρέμβει προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Χρυσοχοϊδη, που απαντούσε σε ερώτηση άλλου βουλευτή για τους αυτοκινητοδρόμους Πελοποννήσου, για να του εκφράσει την δυσαρέσκεια των κατοίκων της Κρήτης για την αδιαφορία της Ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με τον ΒΟΑΚ. Ο σχετικός διάλογος είχε ως εξής:

«ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης):  Κύριε Υπουργέ, μια που μου δίνεται η ευκαιρία, σας άκουσα τώρα να μας λέτε για τον αυτοκινητόδρομο Αθήνα-Κόρινθος-Πάτρα, Κόρινθος-Σπάρτη, Κόρινθος-Καλαμάτα, Πάτρα-Τσακώνα κλπ..

Εμείς, δηλαδή, τι θα γίνουμε εκεί στην Κρήτη; Για σιγά. Είμαι είκοσι πέντε χρόνια Βουλευτής, το αίτημα αυτό υποβάλλεται και επανυποβάλλεται και το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να έχουμε κάθε χρόνο εκατόμβες σε αυτόν τον κατσικόδρομο που πηγαίνει από τη μία άκρη της Κρήτης μέχρι την άλλη. Τι θα γίνει;

ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ: Μου παίρνετε την ερώτηση, κύριε Πρόεδρε! Πάτε να επωφεληθείτε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Θα βρεθεί κάποια κυβέρνηση που επιτέλους θα ασχοληθεί; Έχω κάνει άπειρες επίκαιρες ερωτήσεις και παρεμβάσεις και η απάντηση μόνιμα είναι: «εν καιρώ θα δούμε».

ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Κύριε Πρόεδρε, επειδή γνωριζόμαστε χρόνια, θέλω να σας πω ότι ως πολιτικός που υπηρετώ πολλά χρόνια την πολιτική, δεν αισθάνομαι καλά όταν μιλάω για την Κρήτη.

Πρέπει να σας πω ότι αισθάνομαι πως το πιο πλούσιο μέρος, η πιο πλούσια περιοχή της χώρας, η οποία δίδει μια τεράστια προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα, από πλευράς τουριστικής προβολής και από πλευράς εσόδων, δυστυχώς δεν έχει τις αναγκαίες υποδομές.

Εγώ δεν μίλησα ακόμα για την Κρήτη, για το θέμα του ΒΟΑΚ κυρίως, του Βορείου Οδικού Άξονα της Κρήτης. Σας δηλώνω, όμως, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω τα παιχνίδια ορισμένων εκεί τοπικών παραγόντων, οι οποίοι θέλουν, όπως είπατε προηγουμένως, να κάνουν πάλι κομμάτια κάποια τμήματα, τα οποία ουσιαστικά διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Θα σας φέρω μια ολοκληρωμένη λύση, για να φτιάξουμε, επιτέλους, αυτό που αξίζει στην Κρήτη, μια σημαντική υποδομή για το μέλλον το παιδιών της.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Όσο γίνεται πιο σύντομα, κύριε Υπουργέ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook