Χανιά | Γιόρτασαν την επέτειο για τα 121 χρόνια από τη Μάχη του Πύργου Βουκολιών | Photos

χανιά-γιόρτασαν-την-επέτειο-για-τα-121-χρ-648835

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ι.Μ.Κισσάμου & Σελίνου , την Εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Βουκολιών, εόρτασαν σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου την επέτειο των 121 χρόνων της Μάχης του Πύργου Βουκολιών.

Μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας καθώς η έκβαση της μάχης αυτής, ήταν καθοριστική για την μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της Μάχης , πρόσθεσε ότι “….ο Δήμος μας συνειδητά αναδεικνύει στιγμές της Τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του, προκειμένου να λειτουργεί ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η τοπική αυτή εορτή διοργανώνεται από κοινού με την Εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής….”.

Αναφορά στα γεγονότα της νικηφόρας Μάχης των Βουκολιών έκανε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Ιωάννης Γιακουμάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ.Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ.Νικόλαος Δασκαλάκης,ο εντεταλμένος Περ/κος Σύμβουλος κ.Αναστάσιος Κουρουπάκης ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο Διοικητής του ΑΤ Βουκολιών Γεώργιος Λιάκος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΧ κ.Χρήστος Τσοντάκης, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της σχολικής κοινότητας της ΔΕ Βουκολιών, εκπρόσωποι των συλλόγων, φορέων και κάτοικοι της περιοχής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook