Χανιά | Γιατί «πάγωσε» η επέκταση του πάρκινγκ της Περίδου;

χανιά-γιατί-πάγωσε-η-επέκταση-του-πά-140251

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Νόμιμη και κανονικά ανανεωμένη από την πολεοδομία» η οικοδομική άδεια του πάρκινγκ στην Περίδου, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Πουλιδάκη, τον οποίο καλέσαμε να εξηγήσει την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Χανίων που «παγώνει» τις εργασίες της επέκτασης.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του εφετείου, την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, ήρθε μετά από καταγγελία της  Ένωσης Επιχειρηματιών Ιδιοκτητών Στεγασμένων Σταθμών Αυτοκινήτων και ενός κατοίκου της οδού Περίδου, σύμφωνα με την οποία, η οικοδομική άδεια του πάρκινγκ δεν ανανεώθηκε όπως έπρεπε την 1η Μαρτίου του 2011 αλλά ένα μήνα μετά, την 1η Απριλίου και συνεπώς ό,τι έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια (δημοπράτηση, εργασίες επέκτασης) είναι παράνομο.

Ο πρόεδρος της «ΚΥΔΩΝ»Δημοτική Α.Ε., ερωτηθείς για την «παράλειψη» που καταλόγισε στην εταιρία ο αντιδήμαρχος και πολιτικός προϊστάμενος της πολεοδομίας κ. Ξυνίδης, τόνισε ότι «ουδεμία ευθύνη έχει το νέο Δ.Σ. της ΚΥΔΩΝ, το οποίο ανέλαβε στις 11 Μαρτίου του 2011».

Όπως εξηγεί, διαπιστώνοντας ότι η άδεια είχε λήξει την 1η Μαρτίου, απευθύνθηκε στην πολεοδομία, η οποία την ανανέωσε κανονικά, για δύο χρόνια και όχι για τέσσερα, θεωρώντας ότι είναι σε ισχύ από το 2009, ελέω του Ν. 4067/11.

Στη συνέχεια,  η άδεια (184/2005) που αφορά την προσθήκη πέντε ορόφων στο πάρκινγκ και την νομιμοποίηση των υπογείων, ανανεώθηκε ξανά, κανονικά, στις 19.10.13, η δημοπράτηση του έργου έγινε στις αρχές του ’14 και οι εργασίες ξεκίνησαν, χωρίς να διαπιστωθεί από την πολεοδομία καμία παράλειψη ή παρατυπία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΧρειάζεται νέα οικοδομική άδεια

Όπως προαναφέρθηκε, οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και οκτώ ημέρες μετά την δικαστική διαταγή και ο Δήμος Χανίων έχει προχωρήσει στις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την έκδοση νέας άδειας και νομιμοποίησης των α’ και β’ ορόφου που υπάρχουν ήδη.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη, πρόκειται για μια «τυπική διαδικασία» που πιθανότατα να ολοκληρωθεί και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, εάν συγκληθεί το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Βέβαιος για την ομαλή εξέλιξη του έργου είναι και ο πρόεδρος της «ΚΥΔΩΝ», κ. Πουλιδάκης, ο οποίος τόνισε: «Πράγματι, σε λίγες ημέρες θα έχουμε την συνέχιση του έργου και όσοι προσπαθούν για το αντίθετο θα μείνουν με πικρή απογοήτευση».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook